Rooney je letos v pokalu igral prav proti Unitedu. Foto: Reuters
Rooney je letos v pokalu igral prav proti Unitedu. Foto: Reuters

34-letnik se je razpisal v svoji kolumni na Sunday Timesu. "Morda vas bo to presenetilo, a nisem bil rojen za zaključevanje akcij. Bil sem seveda dober, a nikoli na ravni Garyja Linekerja ali Ruuda van Nistelrooya."

Na klubsko igrišče se je prebil že pri 16 letih, ko je zaigral za člansko ekipo Evertona, leta 2004 pa je po dobrih igrah na evropskem prvenstvu prestopil v Manchester United, kjer je osvojil pet naslovov državnega prvaka, leta 2008 pa še Ligo prvakov.

Sorodna novica Rooney: Z nami so ravnali kot s testnimi zajčki

Moral bi doseči več golov
"Ponosen sem, da sem rekorder po številu golov tako za United kot Anglijo, a moram priznati, da so obstajale boljše devetice od mene. Nisem bil najbolj naraven pri tem, rekorda sem presegel predvsem zaradi časa. Za United sem igral 13 let, za Anglijo 15. Če zdaj gledam nazaj, bi moral doseči več zadetkov," je med drugim zapisal.

Rooney, ki zdaj igra za Derby, je svojega naslednika pri rekordu števila golov za Anglijo že našel v Harryu Kanu: "Mislim, da bom kmalu izgubil rekord. Nikoli nisem bil sebičen, zato si ne želim, da bi bil ta rekord večno moj. Če bi sam gradil ekipo, bi ga prav okoli Harryja."