Marcel Schmelzer je steber obrambe pri Borussii. Foto: EPA
Marcel Schmelzer je steber obrambe pri Borussii. Foto: EPA

"Zelo sem vesel, da sem del te močne ekipe in da bom še naprej del kluba, ki ga ni mogoče primerjati z nobenim drugim. Borussia ostaja moj športni dom, tu pa se že mnogo let kot doma počuti tudi moja družina," je pojasnil Schmelzer, ki blesti v letošnji sezoni. V Bundesligi je odigral že 196 tekem za Borussio, ki bo letošnjo sezono zelo verjetno končala na drugem mestu, 21. maja pa se bo v finalu pokala srečala z Bayernom.

Direktor Hans-Joachim Watzke je bil navdušen nad sklenjenim poslom, saj bi se Schmelzerju prejšnja pogodba iztekla junija 2017. Prihodnje leto se iztečeta tudi pogodbi Henrika Mhitarjana in Matsa Hummelsa. Oba imata ogromno ponudb bogatih evropskih klubov. Hummelsa si želi tudi Bayern.

Konec avanture Bendtner v Wolfsburgu
Wolfsburg je prekinil pogodbo z napadalcem Nicklasom Bendtnerjem, nekdanjim članom Arsenala. S tem je konec precej klavrne avanture 28-letnika pri desetouvrščeni ekipi bundeslige. Danec je imel pogodbo do junija 2017. Bendtner se je Wolfsburgu pridružil leta 2014 kot prost igralec, na 47 tekmah pa je zadel devetkrat. Vodstvo ga je iz prve ekipe odstranilo marca, saj je zamudil na trening.

"Nicklas in mi smo imeli visoke želje, toda po dveh letih smo prepričani, da jih nismo uresničili, zato je zanj kot tudi nas bolje, da smo prekinili pogodbo," je dejal športni direktor Klaus Allofs.