Slovenski reprezentanti bodo imeli tudi na Slovaškem bučno podporo. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski reprezentanti bodo imeli tudi na Slovaškem bučno podporo. Foto: MMC RTV SLO
Slovaški navijači
Skupinica slovaških navijačev pred Ljudskim vrtom lani septembra. Po nekaterih podatkih je vstopnico za tokratno tekmo na spletu želelo kupiti kar 160.000 ljudi. Foto: MMC RTV SLO
Tehelne pole
Na tribunah stadiona Slovana bo skupaj 23.800 gledalcev. Foto: EPA

Tekma na stadionu Tehelne pole bo ob 20.30, stadion pa bo odprt od 17.30. Ker so vstopnice razprodane, se lahko na črnem trgu pojavijo tudi ponarejene. Pregledovanje vstopnic in obiskovalcev bo zato podrobnejše. Vse gledalce pozivajo, da pridejo na stadion dovolj zgodaj. Vhod za slovenske navijače bo z Bajkalske ulice (vhod št. 9; sektor CHS), po koncu srečanja pa bodo morali ostati še približno 20 minut v svojem sektorju.

Prepovedana prodaja alkohola
Slovenskim navijačem, ki jim je morda uspelo dobiti vstopnice na sektorjih stadiona, namenjenih slovaškim navijačem, priporočajo dodatno previdnost. Obstaja tudi možnost, da organizator tja ne bo dovolil vstopa posameznikom ali skupinam, za katere bi presodil, da lahko povzročijo težave (če so agresivni, pod vplivom alkohola, opremljeni z navijaškimi rekviziti in uniformami ...).

Na stadionu je prepovedana prodaja alkohola, prav tako ga je tudi prepovedano prinesti na tribune. Enako velja za pirotehnične izdelke, orožje, videokamere, dežnike, steklenice, plastenke in podobne predmete. Ob slabem vremenu bodo obiskovalcem razdelili dežna pokrivala.

Po izgredih in spopadih navijačev s policijo na nedavnih tekmah slovaškega kluba Žilina proti Hajduku in Partizanu je slovaška policija varnostne ukrepe na nogometnih tekmah dodatno poostrila. V primeru morebitnih težav se lahko slovenski državljani za pomoč kadar koli obrnejo na veleposlaništvo (dežurna telefonska številka zunaj uradnih ur je +421 2 57267716).

Podrobnejše informacije najdete tukaj.


Spodaj si lahko ogledate nekaj posnetkov stadiona Tehelne pole. Tekma med Slovaško in Slovenijo naj bi bila zadnja na tem objektu, saj ga bodo porušili in nadomestili z modernejšim stadionom. Posnetek nam je odstopila spletna stran www.sme.sk.