Ivan Simič je nagovor delegatov začel takole:
Ivan Simič je nagovor delegatov začel takole: "V primeru takih napadov se mora vsak funkcionar odločiti in nekaj narediti. Mora ponuditi odstop, ne pa zamahniti z roko in iti naprej. Nisem človek, ki bi enostavno šel čez kritike, če so neupravičene. Če pa so upravičene, bom vedno priznal, tu nimam težav." Foto: MMC RTV SLO
Slovenska reprezentanca
Nogometaši in strokovno vodstvo bodo skupaj s premijami, ki so si jih priborili med kvalifikacijami, za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Južni Afriki prejeli 5,2 milijona evrov bruto. Foto: Reuters
Simič še naprej predsednik NZS-ja
Skupščina potrdila mandat Simiču

Odgovor bodo dali naslednji meseci, v katerem se bo slovenski nogomet v Južni Afriki resda predstavil v svetovnem soju žarometov, kaj kmalu po njem pa se bo moral soočiti tudi z manj sijočo podobo na domačih stadionih, kjer vse več klubov bije bitko za preživetje in jim zmanjkuje že vžigalic za prižiganje sveče, s katero bi svetleje gledali v prihodnost.
Kacijan: "Kako naj si pomagamo s 7.000 evri?"
V medobčinski nogometni zvezi Murska Sobota, od koder so na Brdu pri Kranju v podobi delegata Frajmana in predsednika Danila Kacijana letele edine ostre puščice proti Simiču, so od finančne nagrade, ki so jo na Čerinovi 4 prejeli za uvrstitev na SP, do zdaj dobili nakazanih približno 7.000 evrov. Kacijanu se ta številka za "vzdrževanje" 26 članskih ekip v pokrajini ob Muri ne zdi ravno velika, je pa Simič po koncu skupščine namignil, da bo v Mursko Soboto romal še en podoben "paket". Po njegovem mnenju je 7.000 evrov kakšnih 10 odstotkov proračuna medobčinske zveze, s čimer bi morala biti zadovoljna.
Kacijan je v nagovoru delegatom sicer "pohvalil" predsednika, da je delovanje Nogometne zveze Slovenije naredil bolj transparentno in "dal ogromno številk na mizo", a ga že v naslednjem stavku okrcal za "igranje ruske rulete" z dodatnim nagrajevanjem nogometašev med kvalifikacijami.

Frajman: "Atmosfera bo podobna sodu smodnika"
To je šlo še posebej v nos Frajmanu, ki ni varčeval z očitki na račun 50-letnega magistra prava in davčnega strokovnjaka. "Izvirni greh se je zgodil, ko je predsednik brez vseh pooblastil in zunaj finančnega načrta dodatno nagrajeval reprezentate na posameznih tekmah. Že v prejšnjem mandatu Rudija Zavrla je bil dosežen dogovor glede premij in nagrad, zato ne vidim nobene potrebe, da bi bilo potrebno dodatno nagrajevanje, ki je za sabo potegnilo nepredvidljive posledice. Kljub spravi, ki je bila dosežena - in hvala Bogu, da je bila dosežena, ker si reprezentanca zasluži mir - bosta skupno bivanje in atmosfera na prizorišču SP-ja bolj podobna sodu smodnika kot motivacijskemu okolju za doseganje dobrih rezultatov, ker ne vemo, katera iskra bo spet zanetila požar. Dobro bi bilo, če bi slišali tudi mnenje igralcev. NZS je s tem sporom ogromno izgubil. Škoda je težko popravljiva in seže do sponzorjev, države, Uefe, medijev in javnosti," je bil oster Simičev tekmec s predsedniških volitev februarja lani. Frajman skratka ne verjame, da je zadeva z reprezentanti končana.
Simič v Južno Afriko že maja
Na drugi strani predsednik meni, da njegovi odnosi z igralci niso skrhani, iz ust mu je ušla celo besedna zveza "fantastična komunikacija", s katero je označil harmonično ozračje v reprezentanci pred novim letom oziroma pred zaostritvijo. O neprijetnih dogodkih pred marčevsko tekmo proti Katarju in po njej na Brdu sicer ni govoril veliko. V uvodnem nagovoru je dejal le, da sta se na sestanku z Robertom Korenom dogovorila, da zadevo zaključita, potegneta črto in da tega v javnosti ne komentirata več. Je pa izrazil zadovoljstvo, da so nesporazume rešili na ta način.
"Z igralci teče življenje popolnoma normalno, kot je teklo prej," ugotavlja Simič, ki bo že v prvi polovici maja za dva do tri tedne odpotoval v Južno Afriko, da preveri še zadnje podrobnosti pred prihodom nogometašev. Hkrati obljublja, da bo vsaj za dan ali dva obiskal tudi slovenske reprezentante med pripravami v Brunicu na Južnem Tirolskem.
Jeseni odkrivanje tistega, kar je v skritih kotih?
V idiličnem okolju hotela Kokra, ki so ga greli topli spomladanski žarki, je odmevala še novica, da bo Simič, ki od novega leta za delo na NZS-ju prejema po 3.000 evrov na mesec, od 1. avgusta svojo funkcijo ponovno opravljal brez plačila. Meni namreč, da bo dela takrat znova manj, zato (pol)profesionalno ukvarjanje s predsedovanjem ne bo več potrebno. Toda ali je v slovenskem nogometu res delo samo takrat, ko se reprezentanca uvrsti na svetovno prvenstvo? Vprašajte klube ... Po reorganizaciji zveze, katere proračun je bil v lanskem letu 13 milijonov evrov, bi radi videli reorganizacijo še česa drugega.

Dejstvo, da temperamentno obdobje še zdaleč ni za Simičem, se skriva tudi v razmišljanju Cirila Kolešnika, predsednika MNZ Celje, na skupščini sicer njegovega podpornika: "Pustimo za jesenski čas tisto, kar imamo za na plan potegniti iz skritih kotov. Takrat bomo lahko te stvari razčistili in prav je, da te zadeve dokončno razčistimo."

Simič še naprej predsednik NZS-ja
Skupščina potrdila mandat Simiču