Nogometna zveza meni, da se je Stefanovič odpovedal denarju, zato so tega namenili za opremo navijačev, ki bodo odpotovali v Južno Afriko. Foto: MMC RTV SLO
Nogometna zveza meni, da se je Stefanovič odpovedal denarju, zato so tega namenili za opremo navijačev, ki bodo odpotovali v Južno Afriko. Foto: MMC RTV SLO

"Nikakor nočemo vnašati nemira v slovenski nogomet pred svetovnim prvenstvom, toda to, kar je predsednik Simič izjavil, preprosto ni res. Nikoli nisem govoril, da tega denarja ne potrebujemo. Dejstvo je, da nam je ta denar vzel, ker smo v sporu med predsednikom in igralci, ki je izbruhnil po tekmi s Katarjem, podprli igralce," je za STA povedal Stefanović.

NZS dal denar raje navijačem
Kot je v ponedeljek po seji izvršnega odbora NZS pojasnil predsednik Ivan Simič, so ta denar po njegovem predlogu in sklepu IO namenili za pomoč pri potovanju organiziranih navijačev v Južno Afriko. "Ne vem, ali je hotel več denarja. Vse mora biti v nekih mejah. Po drugi strani pa, dal sem na tehtnico SPINS in navijače in se odločil za navijače. To je bil moj predlog in IO je to potrdil," je v ponedeljek izjavil Simič.

Molk SPINS-a do konca prventvsa v Južni Afriki
"Vsaj malo čudno je, da imamo predsednika nogometne zveze, ki med nogometaši in navijači izbere navijače," pa na to dodaja Stefanović, ki je še poudaril, da se bo sindikat s Simičem prav zaradi potrebnega miru pred mundialom podrobneje pogovoril šele po prvenstvu, kjer bo Slovenija igrala skupaj z Anglijo, ZDA in Alžirijo, in da se do takrat ne bo več odzival na podobne izjave predsednika NZS-ja.