Prvi favoriti turnirja na stavnicah so Španci, ki so marca v predtekmovanju gladko odpravili tudi Slovenijo. Foto: www.alesfevzer.com
Prvi favoriti turnirja na stavnicah so Španci, ki so marca v predtekmovanju gladko odpravili tudi Slovenijo. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski del prvenstva bo v četrtfinalu gostil dve poslastici. V ponedeljek se bosta ob 18. uri v Mariboru udarili Španija in Hrvaška, ob 21. uri pa je na sporedu še dvoboj Portugalske in Italije v Stožicah v Ljubljani.

Ljudski vrt bo nato sredi naslednjega tedna gostil še en polfinalni dvoboj, medtem ko bo veliki finale na sporedu v Ljubljani 6. junija. Preostala četrtfinalna para, ki bosta igrala v Budimpešti in Szekesfehervarju, sta Nizozemska – Francija in Danska – Nemčija.

Vse tekme, ki bodo v Sloveniji, si boste lahko v živo ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Akcija za vstopnice: Kupiš eno, drugo dobiš brezplačno
Vstopnice za boje prihodnjih nogometnih zvezdnikov je mogoče dobiti s spletnim nakupom ali na prodajnih mestih Petrola, v trgovini NZS-ja na Mestnem trgu v Ljubljani ter štiri ure pred srečanjem na blagajni stadiona, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS). Za četrtfinalni tekmi v Mariboru in Ljubljani poteka tudi 21-urna akcija, v kateri ob nakupu ene vstopnice prejmete še eno brezplačno. Akcija se je začela ob 21. uri za tekmo Španija – Hrvaška in ob 0.00 za tekmo Portugalska – Španija.

Brezplačno testiranje na stadionih
Za vstop na stadione bodo gledalci morali izpolnjevati pogoje PCT. Hitro testiranje na novi koronavirus bo brezplačno omogočeno na dan posamične tekme na stadionih v Mariboru (od 10.00 naprej) in Ljubljani (od 13.00). Vstop na stadion pa bo mogoč z negativnim izvidom testa, ki ni starejši od 72 ur.

ČETRTFINALE

Ponedeljek, 31. maj, ob 18.00:
NIZOZEMSKA – FRANCIJA (1)
(Budimpešta)
Ob 21.00:
DANSKA – NEMČIJA (2)
(Szekesfehervar)
Ob 18.00:
ŠPANIJA – HRVAŠKA (3)
(Maribor)
Ob 21.00:
PORTUGALSKA – ITALIJA (4)
(Ljubljana)

POLFINALE

Četrtek, 3. junij, ob 18.00:
ZMAGOVALEC 3 – ZMAGOVALEC 4 (Maribor)
Ob 21.00:
ZMAGOVALEC 1 – ZMAGOVALEC 2 (Székesfehérvár)

FINALE bo v nedeljo, 6. junija, ob 21.00 v Ljubljani.

Pred izločilnimi boji EP-ja do 21 let v Stožicah posadili drevesa