Takole je branilec Dinama Domagoj Vida čestital Bafetembiju Gomisu. Foto: Youtube
Takole je branilec Dinama Domagoj Vida čestital Bafetembiju Gomisu. Foto: Youtube
Gomis je dosegel najhitrejši hat-trick v zgodovini Lige prvakov. Za to je potreboval sedem minut. Foto: Reuters

Po visoki zmagi na stadionu Maksimir se je francosko moštvo uvrstilo v osmino finala LP in ob tem iz nadaljnjih nastopov izločilo Ajax. "Kot vedno, ko pride do atipičnih in povsem presenetljivih rezultatov v športu, Arjel odpre preiskavo in preveri, ali je šlo morebiti za nelegalne stave," je sporočili iz Arjela.

Lyon je namreč uprizoril izjemno vrnitev; potem ko je bil v skupini D skorajda že odpisan iz nadaljevanja lige prvakov, se je po visoki zmagi nad Dinamom v gosteh vrnil "med žive" in prebil v osmino finala na račun amsterdamskega Ajaxa. Še pred zadnjo tekmo je imel namreč Ajax tri točke prednosti in boljšo razliko v golih (+7) kot Lyon.

Najslabši klub v zgodovini Lige prvakov
Dinamo je na tekmi proti Lyonu doživel najhujši evropski poraz v zgodovini kluba in enega najhujših v Ligi prvakov. Zagrebški klub se tako poslavlja od Evrope s šestimi porazi in razliko v golih -19 (3:22), kar pomeni, da je najslabši klub v 22-letni zgodovini lige prvakov. Še nikoli namreč ni noben drug klub na šestih tekmah prejel toliko zadetkov. Prav tako je Dinamo dosegel neslaven rekord pri negativni razliki v golih, ki ga je do zdaj imel Spartak (-17).

Vida Gomisu dvignil palec
Španski, nizozemski in francoski mediji se soglasno sprašujejo, kako je to mogoče. Španski dnevnik As opozarja na "zelo čudno" zmago Lyona v Zagrebu, ki je francoski ekipi "čudežno" pomagala do osmine finala. Ob tem pri Asu v ospredje postavljajo čudno prijateljsko potezo med nogometaši Dinama in Olympiqua. As opisuje, kaj se je zgodilo po petem zadetku Lyona v mreži Dinama med zagrebškim branilcem Domagojem Vido in napadalcem Lyona Bafetimbijem Gomisom: "Ko se je francoski nogometaš približal, da bi pobral žogo, mu je branilec Dinama pomežiknil in dvignil palec v znamenje uspeha."

Tudi španski dnevnik Marca piše, da si je Lyon pot v osmino finala priigral po skrajno čudnemu dosežku v Zagrebu, medtem ko so pri dnevniku Mundo Deportivo kar zapisali, da izid v Zagrebu kar "kliče po škandalu".
Uefa je popoldne v sproročilu za javnost zapisala, da ni prišlo do nobenihh nepravilnosti.