Darko Milanič in njegov Maribor sta tik pod vrhom lestvice. Foto: RTV SLO
Darko Milanič in njegov Maribor sta tik pod vrhom lestvice. Foto: RTV SLO
Slaviša Stojanovič
Slaviša Stojanovič je s Celjani v prvih dveh krogih osvojil šest točk, v naslednjih treh pa le dve. Foto: MMC RTV SLO
Dario Zahora
Prvi strelec lanskega prvenstva Dario Zahora pridno trese mreže tudi za Interblock (4 goli), a njegovi soigralci (vsi skupaj le 1 gol) so sila neučinkoviti. Foto: MMC RTV SLO
Zadetki iz Ljubljane in Nove Gorice

Maribor - Nafta 4:1
Nafta je v Maribor prišla v vlogi vodilne ekipe na lestvici, toda s tem se izbranci Darka Milaniča očitno niso obremenjevali. Mariborska igra je delovala bolje kot na vseh tekmah do zdaj v tej sezoni. Navijače v Ljudskem vrtu je navdušila razpoloženost napadalcev Volaša in Tavaresa.

Učinkovitost vsaj v tem kolu pri vijoličastih ni predstavljala težave, povedli so s 3:0 in potem tekmo lepo pripeljali do konca. Poraz v prejšnjem kolu proti Domžalam so Mariborčani očitno znali pozabiti in zdaj so spet v vrhu lestvice. Tam je sicer tudi še Nafta, ki pa tokrat brez Ošlaja, Jankoviča in Brezovačkega ni našla pravega ritma, je pa predstavljala dobrega sparingpartnerja Mariboru.

MIK CM Celje - Primorje 2:2
Glede na videno so Celjani zapravili že dobljene tri točke. Imeli so dva igralca več in gol prednosti, pa so vendarle dopustili izenačenje. Sicer se jim je poznala odsotnost Gobca in Andželkoviča, pa še hitro so prišli v rezultatski zaostanek, a jim je vseeno uspelo priti do vodstva z 2:1. Ko sta bila na strani Primorja v drugem polčasu izključena Panikvar in Teinovič, je vse kazalo na nove tri točke za ekipo Slaviše Stojanoviča. A izkazalo se je, da se nekateri celjski nogometaši v taki vlogi še ne znajdejo najbolje, saj so v sodnikovem dodatku dopustili Primorju, da je prišlo do remija. Napako sta storila branilca Kelhar in Bulajič in Selimi je Ajdovcem prinesel točko, s katero so glede na potek dogodkov lahko skrajno zadovoljni.

Koper - Rudar 1:1
Rudar tudi po gostovanju na Bonifiki ostaja eno najprijetnejših presenečenj začetka nove sezone. Marijan Pušnik je tudi tokrat svoje fante dobro pripravil na težko gostovanje in zasluženo so knapi osvojili točko. Dobro napadalno igro so kronali ob koncu prvega polčasa, ko je Velenjčane v vodstvo povedel Junuzovič. Davek na neizkušenost je nato plačal Kraljevič, ki je že imel rumeni karton, pa je odrinil Božičiča in sodnik ga je poslal pod prho. Tako je Koper imel ves drugi polčas igralca več, kar se je zares pokazalo šele v zadnjih 15 minutah igre, ko so gostom pošle moči. Tochukwu je izenačil, do konca pa bi Koper, z nekaj več zbranosti, lahko prišel tudi do zmage. Upoštevajoč vsa dejstva, je remi pravičen.

Interblock - Drava 1:2
Tudi Alberto Bigon, novi trener Interblocka, še ni uspel prekiniti serije Ljubljančanov brez zmage v prvenstvu. Zdaj je niso okusili že 14 tekem zapored. Italijanski trener je sicer močno premešal začetno enajsterico svojega moštva, ki je tokrat v 13. minuti celo prišlo do vodstva. V nadaljevanju prvega dela igre je Interblock vsaj na trenutke igral tako, kot od njega pričakujemo, v drugem polčasu pa je spet sledil neverjeten padec. Ljubljančanom je popustila zbranost, kar je znala Drava z dvema goloma kaznovati. Do konca je potem sodnik Roberto Ponis razveljavil dva zadetka Zahori, kar je zelo razhudilo navijače na stadionu v Šiški. Obakrat je stranski sodnik signaliziral prepovedani položaj.

Hit Gorica - Domžale 0:2
Prvič se je zgodilo, da so se Domžalčani lahko veselili prvenstvene zmage v novogoriškem Športnem parku. Pa ne toliko zaradi svoje odlične igre kot zaradi razglašenosti Gorice, ki je izgubila tretje zaporedno srečanje. Trener Gorice Primož Gliha za številne poškodovane nogometaše nima pravih zamenjav. Če je v prejšnjih kolih tarnal nad slabo obrambo, je tokrat škripalo v napadu, saj so bili domači predvsem v prvem polčasu povsem nenevarni. Domžale so v 29. minuti eno od svojih priložnosti izkoristile in prišle do prednosti, ki so jo zadržale vse do konca dvoboja. Takrat je Perutovič rutinirano postavil piko na i domžalski zmagi.

Lestvica:                              
DOMŽALE              5  3 2 0  7:2  11  
MARIBOR              5  3 1 1 10:6  10  
NAFTA                5  3 1 1  7:6  10  
MIK CM CELJE         5  2 2 1  6:3   8  
DRAVA                5  2 1 2  8:7   7  
RUDAR                5  2 1 2  6:5   7  
PRIMORJE             5  1 2 2  5:6   5  
KOPER                5  1 1 3  6:10  4  
HIT GORICA           5  1 1 3  6:12  4  
INTERBLOCK LJ        5  0 2 3  5:9   2  


Urban Laurenčič

Zadetki iz Ljubljane in Nove Gorice