Južnoafriška policija zagotavlja, da je dobro pripravljena na SP. Foto: EPA
Južnoafriška policija zagotavlja, da je dobro pripravljena na SP. Foto: EPA
Izjava generalnega sekretarja Fife o grožnjah Al Kaide

"Kako lep bi bil prizor na tekmi med ZDA in Anglijo, če bi na polnem stadionu na tribunah eksplodirala bomba. Po Alahovi volji bi bilo več deset ali sto mrtvih," se je glasilo sporočilo, ki ga je na spletu objavila celica Al Kaide iz Alžirije.

Tarče še Francija, Nemčija in Italija
Poleg ZDA in Anglije (tekma med tema dvema reprezentancama bo 12. junija v Rustenburgu) naj bi bile tarče islamskih teroristov še Francija, Nemčija in Italija. Al Kaida napoveduje, da ji bo razstrelivo uspelo pretihotapiti na stadion kljub vsej poostreni varnosti. Južnoafriške varnostne sile naj bi s pomočjo ameriških agentov v zadnjih mesecih sicer že aretirale nekaj osumljencev, povezanih z Al Kaido, ki so se v Somaliji in Mozambiku pripravljali na napad v Južni Afriki.

Do zdaj se napovedi te skupine niso uresničile
Eden izmed visokih predstavnikov južnoafriške policije je dejal, da je kredibilnost omenjenega sporočila še vprašljiva, a jo bodo preverili. "Ne moremo ga ignorirati," je dodal in hkrati poudaril, da so se z varnostnimi ukrepi pripravljeni uspešno bojevati proti vsem vrstam groženj. Britanski BBC poroča, da se napovedi, ki jih je ta skupina objavila v preteklosti, niso uresničile. Med drugim je napovedala napade med nemškimi volitvami septembra lani.
ZDA in Anglija bosta igrali v skupini C, skupaj s Slovenijo in Alžirijo.

Izjava generalnega sekretarja Fife o grožnjah Al Kaide