Povratna tekma bo v soboto ob 20.00 v Tivoliju. Prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju. Foto: Ervin Čurlič
Povratna tekma bo v soboto ob 20.00 v Tivoliju. Prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju. Foto: Ervin Čurlič

Prvi niz so gostitelji pred 4.300 gledalci dobili z 28:26, drugega gladko s 25:8, tretjega pa s 25:17.
Slovenski prvaki so bili povsem razglašeni. Prvi niz je bil sicer še izenačen, a bolj po zaslugi napak domačih kot po dobri igri ACH-ja. V drugem pa se je zgodil popoln "potop".
Gostje so imeli slab sprejem in blok. Razigrana Črnogorec Marko Bojić in Nemec Georg Grozer sta s svojimi servisi spravljala v škripce varovance Igorja Kolakovića, pri katerih je točke nabiral le korektor Klemen Čebulj, ki je menjava za poškodovanega Alena Šketa. V tretjem nizu so ACH-jevci sicer začasno prišli k sebi, držali korak do 10:8, toda domači so bili v nadaljevanju dovolj razigrani, da tekmecem niso dali nikakršnega upanja za presenečenje.
ACH je v četrtfinalu izločil Roeselare, Rzeszow pa Fenerbahče. Ljubljančani so v soboto izgubili finale Srednjeevropske lige proti Hypu.
Izjavi po tekmi
Dejan Vinčić: "
Dejansko ne vem, kaj se je danes z nami dogajalo. V drugem nizu smo namreč doživeli popoln razpad naše igre, sistema. Uničil nas je odličen servis njihovega korektorja Grozerja, ki nas je dobesedno 'postreljal'. Dejansko smo bili šokirani in smo izgubili popolno zaupanje vase. Nismo več verjeli, da lahko sploh igramo z njimi. Pred začetkom tretjega niza smo se sicer dogovorili, da se ne oziramo na prejšnji niz in da štartamo od začetka. To nam je na začetku tudi uspevalo, a žal v nadaljevanju ni šlo."

Klemen Čebulj: "Tudi sam ne vem in ne razumem, kaj se je nocoj zgodilo. Nasprotnik je pritiskal na nas iz vseh strani. Po dokaj dobro odigranem prvem nizu nam je zbranost popolnoma padla in nismo se več pobrali. V tretjem nizu smo sicer začeli dobro, a naprej ni šlo. Ne vem, kaj naj rečem v tem trenutku. Nismo dobro sprejemali in nismo sploh razvili svoje igre. Nedvomno so na drugi strani zmagale njihove izkušnje. Sam sem se na igrišču sicer počutil dobro, glede na dejstvo, da je to dejansko ena mojih prvih velikih tekem z vso odgovornostjo, ki jo imam."

Polfinale, prvi tekmi:
ASSECO RESOVIA RZESZOW - ACH VOLLEY
3:0 (26, 8, 17)
Asseco Resovia: Dobrowolski, Lotman, Grzyb 13, Nowakovski 9, Tihaček 2, Ahrem 9, Bojić 7, Grozer 22, Gontariu, Mika, Ignaczak, Kosok.
ACH Volley: Flajs 5, Komel, Kamnik, Klobučar, Vinčić, Kovačević 5, Čebulj 15, Ropret, Fabjan, Rašić 3, Vidič 4, Simac.

Povratna tekma bo v soboto ob 20.00. V primeru, da vsaka ekipa zmaga po enkrat, bo odločal zlati niz.
MONZA
- DINAMO MOSKVA
3:2 (-23, 21, 22, -18, 12)