ACH Volley je po uvajalnih letih v Ligi prvakov vse boljši, saj na začetku četrte sezone le še za zmago zaostaja za polovičnim izkupičkom uspešnosti (14 zmag in 15 porazov). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley je po uvajalnih letih v Ligi prvakov vse boljši, saj na začetku četrte sezone le še za zmago zaostaja za polovičnim izkupičkom uspešnosti (14 zmag in 15 porazov). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igor Kolaković
Igor Kolaković ima izjemno široko moštvo, ki letos še ni izgubilo. V Ligi prvakov so dobili vse tri tekme (eno s 3:2), v regionalni ligi pa vseh deset (le eno s 3:2). Foto: EPA
Izjemen preobrat ACH Volleyja

Odločilen je bil vsekakor četrti niz, v katerem so imeli Grki kar sedem zaključnih žog za zmago, a so slovenski prvaki vselej vzdržali.

Vabljeni k branju:
- ACH slavil po preobratu

Kamnik blestel z bloki
V ključnih trenutkih je blestel srednji bloker Matevž Kamnik, ki je po tekmi razmišljal v pogovoru za Radio Slovenija: "Vsaka zmaga ti poviša samozavest. Zdaj je najbolj pomembno, da ostajamo nepremagani."

Šket: "Vsako točko je treba iti na polno"
Največ točk (26) je dosegel Alen Šket, ki je po tretji zmagi v Ligi prvakov povzel mirnost svojih soigralcev v četrtem nizu: "Lahko rečem, da sem navajen težkih zaključkov. Vsako točko je treba iti na polno, potem imaš vedno možnosti za zmago."

Trener navdušen nad značajem ekipe
Z zmago je bil razumljivo zadovoljen tudi trener Igor Kolaković, ki je bil najbolj navdušen nad značajem svojih varovancev: "Pokazali smo pravi pristop, pokazali smo, da smo prava ekipa. Zmagali smo povsem zasluženo. Priložnost sem ponudil veliko igralcem, ki pa so jo s pridom izkoristili."

Kovačević debitiral v Ligi prvakov
Med temi je bil tudi Uroš Kovačević, ki je pri 17 letih debitiral v Ligi prvakov: "Trudim se izkoristiti vsako priložnost, ki jo dobim. Moja naloga je čim bolje pomagati ekipi. Enkrat mi uspe, drugič pač ne."

Grki imajo težave s financami
Največ točk na tekmi je dosegel gostitelj Dimitris Tzouritis (30), ki je povzel: "Ni se zgodilo prvič, da smo po dobrem začetku povsem padli, smo namreč mlada ekipa. Situacija v našem klubu ni rožnata, imamo namreč slabo finančno stanje."

V Stožicah naj bo drugače le na tribunah
Tekma je bila dramatična in polna preobratov, imela pa je le eno lepotno napako - odigrana je bila v skoraj povsem prazni dvorani. Ista tekmeca se bosta že v torek pomerila v Stožicah, kjer pa bo stanje na tribunah povsem drugačno. Blejci bi si z novo zmago že skoraj zagotovili napredovanje.

Liga prvakov, skupina C:
OLYMPIACOS PIREJ - ACH VOLLEY
2:3 (-20, 22, 20, -31, -9)
ACH: Šket 26, Rašić 13, Kovačević 11, Flajs 10, Kamnik 9, Jakopin 4, Petković in Vinčić po 1.
Olympiacos: Tzouritis 30, Fragos 17, Kral in Andreadis po 10, Jablonsky 9, Despaigne 8, Zhekov 5, Kokkinakis 1.

BUDVANSKA RIVIJERA - JASTRZEBSKI WEGIEL
3:2 (20, 26, -23, -24, 14)

Lestvica:
ACH VOLLEY 3 3 0 9:3 8 točk
BUDVANSKA RIVIJERA 3 2 1 6:5 5
OLYMPIACOS PIREJ 3 1 2 5:8 3
JASTRZEBSKI WEGIEL 3 0 3 5:9 2
 
Izjemen preobrat ACH Volleyja