Jasmin Čuturič je v lanski sezoni blestel v Ligi prvakov. Foto: Iztok Novak
Jasmin Čuturič je v lanski sezoni blestel v Ligi prvakov. Foto: Iztok Novak
Rasto Oderlap
Žreba Lige prvakov sta se poleg predsednika Bleda Rasta Oderlapa udeležila še podpredsednik Aleš Jerala in izvršni direktor Gregor Humerca. Foto: MMC RTV SLO

Blejcem, ki so lani debitirali v najelitnejšem evropskem tekmovanju in za las ostali brez uvrstitve v drugi del, je žreb na Dunaju namenil italijanske prvake, močno francosko ekipo in stare znance iz srednjeevropske lige. Dunajske odbojkarje so v sezoni 2006/07 ugnali v finalu Interlige, letos, ko so Blejci ponovno slavili, pa so bili Avstrijci tretji. Trentino bo prvič nastopil v Ligi prvakov.

Prvi krog bo na sporedu od 4. do 6. novembra, ko bodo srečanja od sobote do ponedeljka. Tako bo tudi v drugem krogu, nato pa bodo igrali ob torkih, sredah in četrtkih.

Oderlap: Izstopajo Italijani
"Žreb na Dunaju je bil kot vedno odlično organiziran in tako kot lani smo bili tudi letos izžrebani zadnji. Tokrat nam je žreb namenil skupino E, v kateri bo letos po vsej verjetnosti kraljeval italijanski Trentino, ki je tudi letošnji italijanski prvak z odličnimi posamezniki, ki so povezani v homogeno ekipo. Preostale ekipe skupaj z našo so zelo konkurenčne, imamo pa realne možnosti za domače zmage, medtem ko se bo v gosteh potrebno boriti za vsako točko, niz in zmago, v kolikor bi si želeli napredovati v drugi krog tega tekmovanja," je po žrebu dejal predsednik Blejcev Rasto Oderlap.

Skupina A:
IRAKLIS SOLUN
AZS CZESTOCHOWA
FENERBAHČE
CSKA SOFIJA

Skupina B:
DINAMO MOSKVA
NOLIKO MAASEIK
JIHOSTROJ (ČEŠ)
VITORIA (POR)

Skupina C:
PALMA DE MALLORCA
LUBE BANCA (ITA)
RÖSELARE (BEL)
CRVENA ZVEZDA

Skupina D:
PARIS VOLLEY
ZENIT KAZAN
PIET ZOOMERS (NIZ)
COPRA NORD PIACENZA

Skupina E:
TRENTINO VOLLEY
BEAUVAIS OISE (FRA)
AON HOTVOLLEYS
ACH VOLLEY
Skupina F:
BELCHATOW (POL)
PANATHINAIKOS
FRIEDRICHSHAFEN
ISKRA ODINCOVO (RUS)

M. R.