Slovenske odbojkarice se borijo za uvrstitev na paraolimpijske igre v Rio de Janeiro. Foto: Drago Perko
Slovenske odbojkarice se borijo za uvrstitev na paraolimpijske igre v Rio de Janeiro. Foto: Drago Perko

Slovenija je v prvem nizu proti Madžarski navdušila. Do 5:5 je bil izid še izenačen, potem pa je Slovenija z vnovič dobrim začetnim udarcem ušla na 14:6. Spet se je izkazala Mira Jakin, tudi z asom za 10:5, niz pa se je končal s 25:11.

Slovenke zmagale po zaostanku s 16:20
V drugem nizu so tako gledalci pričakovali, da bodo domače nadaljevale v tem ritmu. Do 12:7 tudi so, potem pa se je ustavilo. Najprej so jih Madžarke ujele pri 12:12, potem pa vodile celo s 16:20. Naveza Jakin-Danica Gošnak-Lena Gabršček je poskrbela, da je domača vrsta ujela gostje pri 20:20. Imele so že zaključno žogo pri 24:22, a se Madžarke niso predale. Klonile so šele po asu Jasmine Zbil, ki je zabila za 29:27.

Tudi tretji niz je bil izenačen do 16:16, kljub madžarski vztrajnosti pa je na koncu vendarle do izraza prišla slovenska kakovost posamičnih igralk, niz se je končal z izidom 25:22.

Selektor Božič z mešanimi občutki
"Občutki so mešani. Malce sem razočaran nad našo igro. Dobra je bila le v prvem nizu. Dekleta sem opozarjal, da na evropskem prvenstvu ni lahkih tekem. Ne vem, zakaj so se danes tako odzvale. Se bomo morali malce pogovoriti. V tem hipu je pomembno, da smo zmagali,"
je po tekmi povedal selektor Andre Božič. V sredo ob 19. uri se bo Slovenija na zadnji tekmi predtekmovanja pomerila s Hrvaško.