Tine Urnaut je bil najboljši posameznik v slovenski izbrani vrsti. Foto: STA
Tine Urnaut je bil najboljši posameznik v slovenski izbrani vrsti. Foto: STA

V napadu je bil najbolj razpoložen Tine Urnaut, dosegel je 15 točk. Slovenija po polovici tekmovanja s šestimi zmagami in brez poraza zanesljivo vodi v skupini A in z uvrstitvijo na sklepni turnir, ki bo sredi julija na Slovaškem, ne bi smela imeti težav.

Igra je bila kljub višjemu izidu enakovrednejša kot dan prej. Slovenci so v prvem nizu zaradi slabšega sprejema in bloka celo zaostajali, a nato z asom Urnauta izenačili na 19:19, z blokom Klemna Čebulja povedli z 21:20 ter osvojili uvodni niz z izidom 25:23.

Žilavi Britanci so nadaljevali dobro igro tudi v drugem nizu, toda varovanci Veselina Vukovića so imeli pripravljen odgovor. Največjo prednost so si priigrali prav ob koncu niza (25:21). Bolj ko se je tekma bližala koncu, trdnejši je bil slovenski blok, posledice tega so se pokazale pri izidu. V tretjem nizu so Slovenci povedli z 11:6 in ga dobili s 25:18.

Britanci bodo konec prihodnjega tedna dvakrat gostovali v Mariboru.

Veselin Vuković, selektor Slovenije: "Pozna sem nam že nekaj utrujenosti. Britanci so pokazali več kot na prvi tekmi, predvsem se je videla njihova sproščenost. V petek so računali na uspeh, a so spoznali, da bodo do njega težko prišli. Tako danes pritiska niso imeli, zato so manj grešili. Mi smo danes imeli slabši blok, a imeti 18 blokov na vsaki tekmi ni realno. Poleg tega smo imeli danes novega libera, ki je svoje delo korektno opravil, a z ekipo še ni povsem uigran. Navdušil me je Klemen Čebulj, ki je opravil vse, kot mora. Tine Urnaut je bil znova pravi, pozitivna je tudi vrnitev Matevža Kamnika, ki za nas veliko pomeni. Pri Mitji Gasperiniju se pozna utrujenost, saj je na vseh šestih tekmah igral brez premora, Dejana Vinčiča pa nekoliko muči koleno. Mladi so dokazali, da lahko na njih računam, osvojili smo šest točk in storili velik korak k uvrstitvi na zaključni turnir. Če bi bili že v najboljši formi, ne bi bilo dobro. Zato sem vesel, da reči potekajo v pravi smeri."
Skupina A, 5./6. krog:
VELIKA BRITANIJA - SLOVENIJA
0:3 (-23, -21, -18)

Velika Britanija: Bakare 14, French 10, Miller 8, Sliti, Benson in Pipes po 3, McGivern 2.
Slovenija: Urnaut 15, Gasparini in Čebulj po 12, Pajenk 7, Čebron 5.
HRVAŠKA - BELGIJA
2:3 (20, -30, - 13, 20, -13)

Odigrano v petek:
VELIKA BRITANIJA - SLOVENIJA
1:3 (-21, -14, 31, -16)
HRVAŠKA - BELGIJA
0:3 (-10, -17, -23)


Vrstni red: Slovenija 17, Belgija 8, Hrvaška 6, Velika Britanija 5 točk.