Tine Urnaut je že do konca drugega niza prispeval 15 točk, ob tem pa naredil le tri napake. Foto: Aleš Fevžer
Tine Urnaut je že do konca drugega niza prispeval 15 točk, ob tem pa naredil le tri napake. Foto: Aleš Fevžer
Slovenska odbojkarska reprezentanca
Luka Slabe je na selektorski klopi debitiral z zmago. Foto: Aleš Fevžer
Odbojkarji začeli z zmago nad Izraelom

V prvem nizu je bil izid kar 12-krat izenačen, Slovenija pa je zaradi napak kar 11 točk poklonila tekmecem. Večjo prednost so si beli zagotovili šele pri 18:15. Niz so dobili po 25 minutah, potem ko so osvojili zadnje tri točke.

Urnaut Slovenijo popeljal v vodstvo 2:0
Naslednji niz je na začetku potekal po podobnem scenariju kot prvi, toda nato so Slovenci zagospodarili. S štirimi zaporednimi točkami so povedli s 13:9. Razpoložen je bil zlasti Tine Urnaut, ki je do konca drugega niza prispeval 15 točk ob le treh napakah.

Prebujeni Izraelci
V tretjem nizu se Izraelci niso predali in so izkoristili nekaj trenutkov nezbrane slovenske igre. Povedli so z 10:12 in s 16:21. Slovenija se je lahko približala na dve točki zaostanka, preobrata pa ni zmogla in Izrael je z asom zasluženo osvojil edini niz.

Na koncu zbrano do pričakovane zmage
V četrtem nizu je Slovenija povedla s 3:0, toda ob prvem tehničnem odmoru je imel prednost Izrael (6:8). Slovenski napad ni stekel, kljub dobremu servisu je Sloveniji izraelski sprejem delal težave. Na srečo je znal Slabe pravi čas prebuditi igralce in po izenačenju na 21 so Slovenci tekmo končali zelo zbrano in izkoristili drugo zaključno žogo.

V soboto proti Madžarski
"Nismo dobro pritiskali s servisom, imeli so odličen sprejem, razigrali so se in dokazali, da so kakovostna ekipa. Prebili smo led, zdaj se moramo dobro pripraviti na Madžarsko," je vzrok za težave ekipe v tretjem in četrtem nizu navedel Urnaut.

Luka Slabe, selektor Slovenije: "Vesel sem, da je zmaga ostala doma, ampak to je tudi vse. Igrati bi se moralo na naši polovici, a se je igralo na obeh. Bolj kot so me presenetili Izraelci, smo mi presenetili sami sebe. Začeli smo v krču, v drugem nizu vendarle odigrali bolje, predvsem, ker smo začeli servirati v igrišče. Tretji niz je bila kopija prvega, četrtega pa so Izraelci odigrali na vse ali nič, odigrali super obrambo, nam pa so se začele tresti roke. Ko je bilo treba tekmo mirno pripeljati do konca, tega nismo storili. V končnici pa je vendarle odločila kakovost posameznikov. Izraelci so se pokazali kot trdoživi tekmeci, mi pa imamo veliko rezerv v vseh elementih. Predvsem pa v servisu. Moramo se pogovoriti in jutri pokazati boljšo igro. Čakajo nas Madžari, ki so najbrž bolj kakovostni od Izraelcev, imajo več igralcev, ki nam bi lahko delali probleme. Vsekakor moramo igrati boljše."

SLOVENIJA - IZRAEL
3:1 (21, 16, -20, 22)

Slovenija: Flajs, Pajenk 7, Šket 9, Gasparini 10, Kamnik 8, Plot, Vinčić, Urnaut 18, Pokeršnik, Vidič, Ropret, Čebulj 13.

Izrael: Katzenelson 4, Hershko, Stein 9, Shwartz-Shmoel 1, Batschkala, Bar Netzer, Dadon, Vinarsky 2, Ben Gal 19, Gaft 3, Shafranovisch 11, Sokolov 5.


Sobota ob 17.00:
MADŽARSKA - SLOVENIJA

Nedelja ob 17.00:

SLOVENIJA - MOLDAVIJA

Vstop je prost. V drugi krog kvalifikacij se uvrsti zmagovalec turnirja.

Odbojkarji začeli z zmago nad Izraelom