ACH Volley je izgubil prvič po 21 zmagah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley je izgubil prvič po 21 zmagah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Alen Šket
Alen Šket z 28 točkami ni mogel preprečiti poraza Beljcev. Ti so v petem nizu sicer klonili šele tretjič v Ligi prvakov, odigrali pa so jih že deset. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kljub porazu ACH že naprej

Kljub porazu z 2:3 pa so si slovenski prvaki s točko že zagotovili uvrstitev med 12 najboljših ekip v Evropi, ne pa tudi (še) prvega mesta v skupini C, saj je Jastrzebski Wegiel s 3:0 ugnal Olympiacos in lahko prihodnjo sredo z zmago v Stožicah prehiti Blejce.
V drugem nizu izboljšali blok
Prvi niz je Budvanska Rivijera, ki jo vodi slovenski selektor Veselin Vuković, dobila s 25:22. Črnogorci so vodili večji del niza, ob koncu pa tudi ušli slovenskim prvakom na takšno prednost, da jih niso več mogli ujeti (19:16). Blejska vrsta nikakor ni našla svoje igre blok obramba.
V drugem nizu so gostje zaigrali bolje, izboljšali blok (na ta način so dosegli sedem točk, domači pa nobene), vodili z dvema, tremi točkami prednosti in na koncu slavili s 25:21. Z bloki se je izkazal predvsem Matevž Kamnik.
Odločil delni izid 6:0
Tretji niz so gladko dobili gostitelji. Po vodstvu ACH-ja s 3:0 in 9:6 je sprva kazalo drugače, a je Budvanska Rivijera izenačila na 9:9 ter v drugem delu niza vztrajno višala prednost, potem ko so Blejci po nekaj napakah pri sprejemu nadaljevali povsem nezbrano. Z zmago s 25:17 so Vukovićevi varovanci tako povedli z 2:1.
V četrtem nizu so se Gorenjci znova zbrali in vseskozi vodili. Na koncu je semafor kazal izid 25:15 in odločitev o zmagovalcu je padla v petem nizu. Kljub dobremu začetku - Slovenci so povedli s 4:2 - je bila Budvanska Rivijera na koncu boljša s 15:12, saj so Črnogorci z delnim izidom 6:0 naredili preobrat, po vodstvu z 8:4 pa prednosti niso več izpustili iz rok in še tretjič slavili v domači dvorani. Glavna aduta domačih v petem nizu sta bila Konstantin Čupković in Italijan Francesco Biribanti.
Izjave po tekmi

Igor Kolaković, trener ACH Volleyja: "Danes je Budvanska Rivijera igrala izredno dobro. Odlično so servirali, mi smo imeli pobudo, a smo jo izgubili na začetku tretjega niza. Morda je to odločilo, čeprav smo tudi peti niz začeli dobro. Ampak vsake tekme pač ne moreš dobiti, tako tudi ne te v Budvi. Naslednji teden bomo imeli priložnost, da spet napolnimo Stožice. Kar se nas tiče, ni več rezultatskega imperativa, seveda pa ostaja želja po zmagi."

Matevž Kamnik: "Nisem pričakoval, da bom tako razočaran po prvem porazu. Ampak tudi ta je prišel, vedeli smo, da enkrat bo prišel, na žalost je bilo to danes. Ne moremo vedno zmagati v petih nizih, je pa treba pohvaliti tudi tekmece. V tej dvorani praktično ne znajo izgubiti, naredili so zelo malo napak in vse čestitke. Predvsem s servisom v dveh nizih, ko so bili boljši, so nam preprečili napad. Zelo mi je žal tudi, ker vem, da si je naš trener želel zmagati v svoji državi."

Vid Jakopin: "Tekma je bila na visoki ravni, na koncu nam je malo zmanjkalo. Zato tudi malo boli. Budva je bila zelo dobra, čeprav smo vedeli, da zelo dobro igrajo v svoji dvorani. Imam občutek, da nam je manjkalo pet odstotkov energije, volje, da bi danes zmagali. Nismo pa razmišljali o tisti točki, ni bilo kalkulacij. Šli smo na zmago. Čez en teden bo pristop isti, kot na vsaki tekmi, spet gremo na zmago, upam samo, da ne bo kdo začel razmišljati o drugih stvareh, saj je vsaka tekma Lige prvakov izredno pomembna."

Skupina C, 5. krog:
BUDVANSKA RIVIJERA
- ACH VOLLEY
3:2 (22, -21, 17, -15, 12)
Budvanska Rivijera: Čupković 25, Biribanti 21, Shafranovich 11, Jurišić 10, Marković 9, Ve. Petković 2.

ACH Volley: Šket 28, Flajs in Kamnik po 13, Jakopin 11, Rašić 10, Vinčić 2, Vl. Petković 1.

JASTRZEBSKI WEGIEL - OLYMPIACOS
3:0 (23, 20, 22)

Lestvica: 
ACH VOLLEY 5 4 1 14:8 11 točk
JASTRZEBSKI W. 5 2 3 11:9 8
BUDVANSKA RIV. 5 3 2 9:10 7
OLYMPIACOS PIREJ 5 1 4 7:14 4

Kljub porazu ACH že naprej