Na zadnji tekmi finala je največ točk dosegel Šket (24). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Na zadnji tekmi finala je največ točk dosegel Šket (24). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley
ACH Volley ima skupaj 9 naslovov državnega prvaka. Foto: BoBo
Komentar po koncu državnega prvenstva v odbojki

Oranžni so osvojili obe domači lovoriki, izmuznila pa se jim je zmaga v srednjeevropski ligi. "Nismo nezadovoljni, a pričakovali smo nekoliko več. Predvsem poraz v finalu interlige nas boli, na tekmi finala so se pokazale nekatere slabosti te ekipe. Žal se je v finalu igrala le ena tekma, tako da napak nismo mogli popraviti. Kar se tiče Lige prvakov, pa lahko rečem, da smo imeli težjo skupino kot v prejšnjih letih, zato bi za napredovanje potrebovali presežek zmožnosti te ekipe, ki pa ga ni bilo," je sezono ocenil predsednik upravnega odbora kluba Rasto Oderlap.

Kolakoviću ob koncu sezone poteče pogodba
Na vprašanje, ali bo srbski trener Igor Kolaković ostal v sedlu, se Oderlap ni želel opredeliti: "Zdaj je čas slavja, veselimo se naslova državnih prvakov. Ta nam veliko pomeni, ne samo zaradi primata v državi, ampak tudi zato, ker smo si z njim zagotovili nastop v Ligi prvakov. V kratkem pa bodo zelo aktivno stekle dejavnosti za sestavo ekipe za naslednjo sezono. Jaz mislim, da smo že letos imeli relativno močno ekipo, ki so ji v določenih trenutkih ponagajale poškodbe. Jo pa želimo dopolniti, iskali bomo igralce, ki bodo dihali kot eden, ki bodo imeli motiv, da zmagujejo v vseh tekmovanjih, v katerih bomo nastopili. Kolakoviću poteče pogodba in za zdaj nismo začeli nobenih dejavnosti za sestavo strokovnega štaba v naslednji sezoni. V naslednjih dnevih bo čas za premislek, analize, nato pa bomo sprejeli odločitev."

Dosegli priljubljenost pri gledalcih
V klubu so zadovoljni s selitvijo z Bleda v prestolnico. "Pokazali smo, da lahko tudi v Ljubljani pripeljemo kar nekaj gledalcev na tekmo. Povečali smo priljubljenost odbojke v Ljubljani, predvsem tu mislim na vpliv na odbojkarske šole mlajših selekcij. Iluzorno bi bilo pričakovati, da bi v prvem letu dosegli večjo priljubljenost pri gledalcih, nenazadnje je to zahtevno občinstvo, se pravi, da pričakuje zmage, teh pa nam je letos primanjkovalo, mimo tega ne moremo, zato je bilo mogoče kdaj manj gledalcev, kot smo si želeli," je prepričan Oderlap.

Ideja o ženski ekipi
ACH Volley že nekaj časa razmišlja o ustanovitvi ženske ekipe. Stekli so pogovori z ekipo Vital, a trenutno še ni nič odločenega. Oderlap tako razlaga: "Odbojka je pri ženski populaciji v Ljubljani najbolj priljubljeni ekipni šport, zato si zasluži dobro ekipo. ACH Volley je pripravljen sodelovati, ponuditi znanje vodenja, za kar koli več pa je že moška ekipa zelo zahteven zalogaj. Ne verjamem, da bi zmogli dva tako zahtevna projekta. Delitev svojega pridobljenega znanja pa lahko ponudimo vsem klubom, predvsem ljubljanskim."

Komentar po koncu državnega prvenstva v odbojki