Matevž Kamnik na tekmi proti Belgiji zaradi poškodbe ne bo igral. Foto: Rok Zajec
Matevž Kamnik na tekmi proti Belgiji zaradi poškodbe ne bo igral. Foto: Rok Zajec

Slovenci so od 9. maja naprej trdo delali, vzdušje v ekipi je imenitno, niso ga pokvarile niti številne poškodbe, ki nagajajo Vukoviću.

Tako je že jasno, da na prvih tekmah proti Belgiji ne bo Alena Šketa in Matevža Kamnika, poškodovana pa sta tudi Vid Jakopin in Davor Čebron. Prvi bo z reprezentanco v ponedeljek odpotoval v Francijo, kjer bo reprezentanca nadaljevala treninge, s francosko reprezentanco pa odigrala tudi pripravljalno tekmo, ali bo enako s Čebronom, pa bo jasno po zadnjih treningih.

Če se bodo Čebronove težave nadaljevale, bo namesto njega v Pariz potoval Matej Vidič, v nasprotnem primeru bo bloker ACH Volleyja ostal doma. Zagotovo pa bosta poleg Šketa in Kamnika doma ostala libero Aleš Fabjan in mladi debitant v reprezentanci Klemen Čebulj, ki ima maturo.

Za uspeh je treba krvavo delati
"S tem, kar smo do zdaj opravili, sem zelo zadovoljen. To je bilo za igralce sicer težko obdobje, a se prav vsi zavedajo, da če hočejo doseči kakšen dober rezultat, morajo krvavo delati. Do zdaj smo delali na telesni pripravljenosti, tehniki in taktiki, vsak dan smo imeli stik žogo. Treningi so bili intenzivni, zato je povsem jasno, da so igralci zdaj utrujeni," je po končani prvi fazi treningov dejal Vuković.

Po torkovem obračunu bo reprezentanca še dva dneva ostala v Franciji, nato pa odpotovala v Antwerpen, kjer ju v soboto in nedeljo čakata dve tekmi proti Belgiji, najresnejšemu konkurentu za prvo mesto v skupini A Evropske lige in uvrstitev na zaključni turnir. V skupini s Slovenijo sta sicer še Velika Britanija in Hrvaška.

Škorc komaj čaka na tekme
"Hvala bogu, da je napornejši del priprav za nami. Če ne bi bilo poškodb, bi vse potekalo po načrtu. Opravili smo veliko dela, zdaj pa nas čaka tisto, za kar smo tu garali. Za tekme, ki jih vsi že komaj čakamo," se tekem veseli najizkušenejši član slovenske reprezentance, libero Sebastjan Škorc.