Slovenci so upravičili vlogo favoritov. Foto: Aleš Fevžer
Slovenci so upravičili vlogo favoritov. Foto: Aleš Fevžer
Tine Urnaut
Kapetan Slovenije Tine Urnaut pri poskusu preboja madžarskega bloka. Foto: Aleš Fevžer
Slovenci po Izraelu premagali še Madžarsko

S tem so si Slovenci praktično že zagotovili eno izmed prvih dveh mest, ki prinašata napredovanje v naslednji, jesenski krog kvalifikacij.

Madžari so začeli nekoliko bolje in vodili tja do sredine prvega niza, nato pa se je tehtnica nagnila na stran Slovenije, ki je po izenačenju na 14:14 povedla s 16:14 in vodstvo do konca še povečala za zmago s 25:20. Mitja Gasparini s šestimi in Klemen Čebulj s petimi sta bila najučinkovitejša pri domačih. Tudi potek drugega niza je bil podoben. Madžari so držali korak do 17:17, nato pa je Slovenija postavila stvari na svoje mesto in tako kot v prvem slavila s 25:20.

Odločilni niz 7:0
V tretjem je prvo točko osvojila Madžarska, a tej je sledilo sedem slovenskih zapored za 7:1. Ta delni niz se je izkazal za odločilnega, saj se Madžari niso več pobrali. Niz se je končal s 25:17. Pri Slovencih sta bila s po 12 točkami najučinkovitejša Gasparini in Čebulj.

V nedeljo se bo Slovenija ob 17.00 pomerila še z Moldavijo.

Luka Slabe, selektor Slovenije: "Mi smo danes servirali v igrišče, s tem pa prisilili tekmece, da so grešili pri sprejemu. Dogovorili smo se, da žoge ne letijo po dvorani, ampak da pristajajo znotraj igrišča. Tega smo se držali in zato je bilo precej lažje. Igrali smo odgovorno, tudi na našem sprejemu smo bili bolj kompaktni kot včeraj. Želel bi se še, da bi bili uspešnejši v bloku, da bi z njim dosegli nekaj več točk. Vse številke danes kažejo nam v prid, odstotki v posameznih elementih so zelo visoki. Ampak treba se je zavedati, da te sigurno ne bodo take, ko bomo igrali proti boljši ekipi. Najbrž že jutri. Moldavija je presenetila vse, zagotovo nas proti njim čaka težko delo."
KVALIFIKACIJE ZA SP (M)
LJUBLJANA, Stožice



2. KROG

SLOVENIJA - MADŽARSKA
3:0 (20, 20, 17)

Slovenija: Flajs, Pajenk 5, Šket, Gasparini 12, Kamnik 8, Plot, Vinčić 4, Urnaut 11, Pokeršnik, Vidič, Ropret, Čebulj 12.

Madžarska: Szabo 6, Bagics 1, Nagy, Domotor, Magyar, David, Gergye 6, Kovacs 5, Kaszap 2, Nemeth 3, Nacsa, Baroti 11.

Danes ob 19.30:
IZRAEL - MOLDAVIJA

3. KROG
Nedelja ob 17.00:

SLOVENIJA - MOLDAVIJA

Ob 19.30:
MADŽARSKA - IZRAEL

1. KROG
SLOVENIJA
- IZRAEL
3:1 (21, 16, -20, 28)

MOLDAVIJA - MADŽARSKA
3:1 (18, 22, -28, 18)

Lestvica: Slovenija 6, Moldavija 3, Izrael in Madžarska po 0.

Slovenci po Izraelu premagali še Madžarsko