Bolgar Matej Kazijski je eden najboljših odbojkarjev Trentina. Foto: EPA
Bolgar Matej Kazijski je eden najboljših odbojkarjev Trentina. Foto: EPA
Alen Pajenk
Kako se bo Alen Pajenk s soigralci zoperstavil močnemu Trentinu? Foto: Ervin Čurlič
Calcit Volleyball
Kamničanke presenetljivo vodijo 2:1 v zmagah. Foto: Primož Mahkovec

Kamničanke in njihove okrepitve, izstopa seveda 201 cm visoka Američanka Emile Toone, se v Maribor odpravljajo s presenetljivo prednostjo in imajo priložnost, da prvič v zgodovini postanejo slovenske prvakinje. Če jim ne bo uspelo, imajo možnost še doma v petek.

Nezadovoljstvo v taboru evropskih prvakov
Takrat bodo blejski odbojkarji že v Lodžu. Moško državno prvenstvo, ki se je začelo pred tednom dni, se je ekspresno končalo. Sedmi naslov je za Blejce še posebej pravljičen, saj jim omogoča mirno in osredotočeno pripravo na zaključni turnir najboljše četverice. To zveni kot velika prednost, če pomislimo na urnik njihovih polfinalnih tekmecev, ki ta teden z Macerato bijejo bitko za prestižno finalno vstopnico italijanskega prvenstva.

Za finale odbojkarji Trentina potrebujejo še eno zmago, toda v nedeljo so pred domačimi gledalci doživeli hladen tuš, saj so jih igralci Macerate premagali kar s 3:0. Poraz je prinesel precej nezadovoljstva v tabor evropskih prvakov, ki jih jutri tako čaka zahtevno gostovanje v Macerati. "Najslabša mogoča rešitev," kot je prestavitev zaključnega turnirja na 1. in 2. maj označil predsednik Trentina Diego Mosna, je torej dobila nezaželen ovinek.
V Lodž neposredno po tekmi
Prav Mosna, ki se je osebno sicer zavzemal za to, da njegovo moštvo na sklepnem dejanju Lige prvakov ne bi nastopilo, je sinoči sporočil, da je po sestanku vodstva in igralcev dokončno potrjeno, da bo Trentino branil evropski naslov. V Lodž bodo Italijani odpotovali neposredno po jutrišnji tekmi, tako da bodo v četrtek dopoldne že trenirali v Atlas Areni.

Čeprav bi si slovenski ljubitelji odbojke želeli, da bi bilo tudi slovensko prvenstvo nekoliko bolj izenačeno in kakovostno, pa bi lahko prav zlahka osvojen naslov odbojkarjem ACH Volleyja prinesel odločilno prednost proti utrujenemu Trentinu. Da Blejci znajo spreminjati slovensko majhnost v zgodbe o uspehu, vemo, morda bodo to dokazali tudi s projektom "Lodž drugič".