Tea Lenarčič je k zmagi Calcita prispevala pet točk. Foto: MMC RTV SLO
Tea Lenarčič je k zmagi Calcita prispevala pet točk. Foto: MMC RTV SLO
Nova KBM Maribor
Mariborske odbojkarice so se ekspresno prebile v finale. Foto: MMC RTV SLO
Kamničanke in Mariborčanke za pokalno lovoriko

Kamniške odbojkarice so se za uvrstitev v finale morale zelo potruditi. V ekipi Alianse so naletele na trd oreh, saj je bila igra v treh nizih zelo izenačena, le v četrtem je prišla do veljave kakovostna razlika, ki je bila na strani gorenjske vrste.

Najbolj zanimiv je bil uvodni niz, ki je postregel z dramatično končnico. Potem ko so Kamničanke vodile že s 24:21, je borbeni ekipi iz Šempetra uspelo rezultat izenačiti na 24:24, ekipa Calcita je nato imela še šest zaključnih žog, dve vmes tudi Aliansa, pri 29:29 pa je po zaslugi izkušene Kramolčeve kamniška vrsta osvojila dve točki zapored in tudi niz. Drugi niz je bil vse do končnice podoben prvemu, kajti igra je bila izenačena, večidel pa so vodile kamniške odbojkarice. V končnici pa je vrsti Alianse uspel preobrat, povedla je s 24:22 in z zbrano igro tudi ohranila prednost do konca niza.

V tretjem nizu so pobudo na igrišču imele igralke Calcita, ki so ves čas vodile za dve ali tri točke, tekmice pa so bile najbliže zasuku pri rezultatu 17:16 za Calcit. Toda v nadaljevanju je kamniška vrsta zaigrala še bolj odločno in osvojila še drugi niz. Z dobro igro je nadaljevala tudi v četrtem nizu, v katerem je vodila z 8:3 in 16:11, nato pa je odpor tekmic začel slabeti in ekipa Calcita je imela odprto pot do zmage.

Gladka zmaga gostiteljic
Igralke Nove KBM Branika so doma suvereno s 3:0 (15, 11, 23) odpravile Sloving Vital. Mariborčanke so uveljavile kakovostno razliko in brez težav dobile prvi in drugi niz, nekaj preglavic z gostjami pa so imele v tretjem nizu. Gostje so v uvodnem nizu korak z gostiteljicami držale do rezultata 13:10 za mariborsko vrsto, nato pa je njihov odpor začel slabeti in do konca niza so osvojile le še pet točk. Drugi niz je minil v še večji premoči mariborskih odbojkaric, ki so po neugodnih začetnih udarcih Milosavljevičeve povedle s 6:0 in nato še naprej po uspešnih napadih Potokarjeve, Ammermanove in Hutinskijeve osvajale točke v serijah. Ob drugem tehničnem odmoru je bil rezultat 16:6, mariborska vrsta pa je visoko prednost zlahka obdržala do konca niza.

Da so sposobne boljše igre, so gostje dokazale v tretjem nizu. V uvodnih minutah so za gostiteljicami zaostajale za točko ali dve, nato pa jim je uspel zasuk, povedle so z 11:8 in imele ob drugem tehničnem odmoru še točko prednosti. V nadaljevanju so si spet priigrale tri točke prednosti (20:17), pri 22:22 so Mariborčanke izničile prednost in v odločilnih trenutkih z zbrano igro tekmo pripeljale h koncu.

Polfinale:
CALCIT VOLLEYBALL - Aliansa
3:1 (29, -23, 22, 17)

Calcit volleyball: Turenšek 14, Podlesnik, Kocjan 6, Puketa 2, Založnik 3, Lenarčič 5, Kramolc 21, Obolnar, Crnjac, Hribar, Strel Kosmač 12, Kmezič, Blagojevič, Hohl 9.
Aliansa: Lakovšek 12, Žnidar, Božič 1, Marovt, Ferme, Holc, Marčeta, Bolarič, Recek 21, Petranovič, Žohar 5, Hren 18, Legan, Kodre 11.

NOVA KBM BRANIK - Sloving Vital
3:0 (15, 11, 23)

Nova KBM Branik: M. Jerala, Pehnec, Potokar 13, Kaučič, Stalzer 5, Ammerman 15, Pintarič, Pozvek, U. Jerala, Milosavljevič 6, Planinšec 13, Valenčič 2, Hutinski 13, Pajnik.
Sloving Vital: Mori 7, Kikelj 2, Kavčič 4, Urbančič, Ropret 2, Pungartnik 7, Čančar 3, Šantelj 1, Kotnik.

Finale, torek ob 18.00:
CALCIT VOLLEYBALL - NOVA KBM BRANIK

Kamničanke in Mariborčanke za pokalno lovoriko