Odbojkarji Marchiola so bili izjemno blizu velikemu uspehu. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji Marchiola so bili izjemno blizu velikemu uspehu. Foto: MMC RTV SLO

Gostitelji so gladko dobili prva dva niza, tudi na prvi tekmi v Zagrebu pa so bili boljši s 3:2. Prav nič ni kazalo na preobrat, a v nadaljevanju so Zagrebčani zaigrali bolj zbrano in uspelo jim je izsiliti zlati niz, ki so ga dobili s 15:11.

Hitro do vodstva z 2:0
V uvodnih dveh nizih so varovanci Mija Vukovića popolnoma nadigrali nasprotnika. Odlično so igrali tako na servisu kot tudi na sprejemu, zelo dobro v obrambi. Po nekoliko bolj izenačenem začetku (6:5) so si priigrali neulovljivih 16:8. Prvi niz so dobili s 25:14, v drugem pa so gostje osvojili še točko manj in kazalo je, da bo Prvačina na svoji jubilejni deseti evropski tekmi dosegla zgodovinski uspeh kluba.

Zagrebčani dobivali ključne točke
V nadaljevanju se je slika na igrišču neverjetno zasukala. Zagrebčani so se dvignili, v domačih vrstah pa je sledilo vse več napak. Tretji niz je bil izenačen vse do končnice, po izenačenju na 20. točki pa so bili v zaključku odločnejši gostje (22:25).

V četrtem nizu so Hrvati povedli s 7:4. Čeprav se je domačim odbojkarjem pri 11. točki uspelo priključiti, pa so bili v nadaljevanju znova veliko boljši varovanci Radovana Maleviča. Gostov nista ustavila niti rdeči karton kapetana Zrkovskega zaradi nešportnega obnašanja do sodnika niti poškodba blokerja Mihalja (20:25). Tudi v petem nizu je Mladost povedla z 8:5, Prvačina pa se je nevarno približala na 10:11, a pri tem tudi ostala (11:15).

Zlati niz gladko gostom
Odločal je zlati niz, ki se je nesrečno začel za podajalca Boštjana Krivca, ob silovitem napadu Mihalja ga je žoga zadela v glavo, tako da je moral na pregled v bolnišnico. Gostje so imeli igro v svojih rokah in so prek Žanića izkoristili drugo zaključno žogo (11:15).

Pokal challenge, osmina finala, povratna tekma:
Ekipa Marchiol Vodi - MLADOST 3:2
2:3 (14, 13, -22-, -20, -11; -11)

Ekipa Marchiol Vodi: Basaneže 16, Gjorgjevski 4, Grut 3, Koncilija, B. Krivec 6, Orel 11, Čabarkapa 18, Pepić 31.

Mladost: Žukovski 8, Sabljak 11, Galić 33, Ivanišević 5, Colić 1, Nojić 1, Žanič 5, Mihalj 21.

Izid prve tekme je v odebeljenem tisku