Giovanni Cernogoraz je z brezhibnim nastopom v finalu pridobil kar pet mest. Foto: Reuters
Giovanni Cernogoraz je z brezhibnim nastopom v finalu pridobil kar pet mest. Foto: Reuters
Arthur Nabarrete Zanetti
Arthur Nabarrete Zanetti je z odlično predstavo presenetil favorita Jibinga Čena. Foto: Reuters
Najboljše tri na dvovišinski bradlji - Alija Mustafina, Kešin He in Beth Tweddle. Foto: Reuters
Tom Slingsby
Tom Slingsby je suvereno slavil v laserju. Skupno je zmagal za kar 16 točk. Foto: EPA
Omid Haji Noroozi
Omid Hadži Noruzi je poskrbel za drugo iransko rokoborsko zlato v vsega dveh dneh. Foto: EPA

V finalu je 29-letni "Gianni" zgrešil le enega glinastega goloba in s šestega mesta, v finale je vstopil s 122 zadetki, napredoval kar na prvo. Zlato odličje je Cernogoraz osvojil po streljanju do prvega zgrešenega goloba z Italijanom Massimom Fabbrizijem, ki je bil nenatančen v šesti seriji. Prvič je Hrvaška na istih olimpijskih igrah osvojila dve zlati kolajni. Tretje mesto je zasedel Fehaid Aldeehani iz Kuvajta, ki je osvojil drugo bronasto medaljo v karieri. To sta tudi edini kuvajtski olimpijski medalji. V finalu je streljal še en Hrvat, Anton Glasnović, ki je osvojil šesto mesto. Oba hrvaška strelca sta le za enega goloba v kvalifikacijah prehitela Mačka.

V streljanju so bile podeljene še medalje v kraljevi disciplini. Z malokalibrsko puško je bil v trojnem položaju najuspešnejši Niccolo Campriani. Italijan je popravil olimpijski rekord Rajmonda Debevca iz Sydneyja 2000. Srebro je osvojil Južni Korejec Džonghjun Kim, bron pa Američan Matthew Emmons.

Mustafina dopolnila zbirko medalj
Alija Mustafina
je osvojila zlato medaljo na dvovišinski bradlji. Rusinja je z olimpijskim naslovom dopolnila zbirko odličij na letošnjih igrah. Srebro si je pritelovadila Kitajka Kešin He, bron pa je pripadel domačinki Beth Tweddle.

Mustafina je v Londonu že osvojila bron v mnogoboju, z rusko ekipo pa srebro na ekipni tekmi. Polna Greenwich Arena je pričakovala zlato medaljo specialistke za to orodje Tweedlove. Britanka je sijajno opravila vajo vse do seskoka, ko je naredila dva velika koraka nazaj in sanj o zlatu je bilo konec. Vseeno je postala prva dobitnica posamične medalje v ženski gimnastiki za Veliko Britanijo.

Brazilec Zanetti presenetil na krogih
Južnokorejski telovadec Hak Seon Jan je na preskoku osvojil zlato medaljo (16,533) in svoji državi pritelovadil prvi olimpijski naslov v tej disciplini. Do srebra je prišel Rus Denis Abljazin (16,399), bron pa je osvojil Ukrajinec Igor Radivilov (16,316).

Brazilec Arthur Nabarrete Zanetti je zmagal na krogih. Svetovni podprvak je za nastop prejel oceno 15,900, s katero je presenetil branilca olimpijskega naslova in zmagovalca na zadnjih petih svetovnih prvenstvih, Kitajca Jibinga Čena, ki je dobil desetinko slabšo oceno. Bron si je pritelovadil Italijan Matteo Morandi (15,733).

Kenny osvojil drugo zlato
Na velodromu je v sprintu slavil Britanec Jason Kenny, ki je z 2:0 v finalu premagal Gregoryja Baugeja. Francoz je svetovni prvak v tej disciplini. Kenny je bil zlat že v ekipnem sprintu, na tekmi pa je zamenjal legendarnega rojaka Chrisa Hoya, saj je Velika Britanija imela lahko le enega predstavnika. Bron je osvojil Avstralec Shane Perkins.

Zlato so Britanci osvojili tudi v konjeništvu v ekipnem preskakovanju okvir. Po rednem delu so bili predstavniki gostiteljev iger izenačeni z Nizozemci, nato pa so v dodatnih nastopih bili boljši. Bron je osvojila zasedba Savdske Arabije.

V laserju slavje Avstralije in Kitajske
V jadranju sta se končali tekmovanji v razredu laser. V moški konkurenci je bil najboljši Avstralec Tom Slingsby, srebro si je prijadral Ciprčan Pavlos Kontides, bron pa Šved Rasmus Myrgren. Zlato je v ženski konkurenci osvojila Kitajka Lidžija Šu, druga je bila Nizozemka Marit Bouwmeester, tretja pa Belgijka Evi Van Acker.

Zlato kolajno je v dviganju uteži v kategoriji do 105 kilogramov osvojil Ukrajinec Oleksij Torohti, ki je dvignil 412 kg. Drugo mesto je zasedel Iranec Navab Nasiršelal, ki je zmogel kilogram manj, še enega manj pa je dvignil tretji Poljak Bartlomiej Bong. Trikratni svetovni prvak Poljak Marcin Dolega je izpadel po treh neuspešnih poskusih v potegu.

Drugo zlato za Iran v dveh dneh
Iranec Omid Hadži Noruzi je osvojil zlato kolajno v rokoborbi grško-rimskega sloga v kategoriji do 60 kg. Aktualni svetovni prvak je Iranu priboril drugo zlato v dveh dneh v rokoborbi. V finalu je premagal Gruzijca Revaza Lašhija. Bron sta osvojila Rus Sajur Kuramagomedov in Japonec Rjutaro Macumoto.

Do 84 kg se je z zlatom okitil Rus Alan Hugajev, ki je v finalu ugnal nekdanjega olimpijskega zmagovalca Egipčana Karama Gaberja. Bron sta si razdelila Kazahstanec Danjal Gadžijev in Poljak Damian Janikowski. Do 120 kg je Kubancu Mijainu Lopezu uspelo ubraniti zlato iz Pekinga. V finalu je premagal Estonca Heikija Nabija. Bron sta si priborila Šved Johan Euren in Riza Kayaalp iz Turčije.

Na olimpijskem stadionu bodo podelili pet atletskih kompletov medalj. Nogometašice so odigrale polfinalna srečanja.