Britanski četverec brez krmarja je upravičil vlogo favorita. Foto: EPA
Britanski četverec brez krmarja je upravičil vlogo favorita. Foto: EPA
Čing Tjan in Junlej Žao
Zlata kitajska dvojica v badmintonu Čing Tjan in Junlej Žao. Foto: EPA
Jessica Rossi
Jessica Rossi je "pometla" s konkurenco v trapu. Foto: EPA
Britanske kolesarke
Britanske kolesarke na poti do zlata v zasledovalni vožnji. Foto: EPA

Britanski četverec je imel v cilju kar lepo prednost pred Avstralci, še dlje so bili od zmage oddaljeni bronasti Američani. Velika Britanija se je veselila tudi zmage med ženskimi lahkimi dvojnimi dvojci s Kat Copeland in Sophie Hosking, kar je bila četrta zlata veslaška medalja za gostitelje iger.
V konkurenci moških lahkih dvojnih dvojcev sta bila najboljša Danca Mads Rasmussen in Rasmus Quist (v Pekingu bronasta), med skifistkami pa je s konkurenco prepričljivo opravila svetovna prvakinja, Čehinja Miroslava Knapkova. Belorusinja Jekaterina Karsten, ki je v Londonu lovila kolajno na šestih zaporednih olimpijskih igrah, je končala peta.

Kitajke najboljše v badmintonu
Kitajka Šuerju Li je osvojila zlato kolajno v badmintonu. V finalu je tretja nosilka z 2:1 (15, -21, 17) premagala prvopostavljeno rojakinjo Juhan Vang. Za Kitajsko je to že četrto zaporedno olimpijsko zlato v tej disciplini. V obračunu za tretje mesto je drugopostavljena Šin Vang po vodstvu z 21:18 in 1:0 zaradi poškodbe kolena morala predati dvoboj četrti nosilki, Indijki Saini Nehval.

Tudi v dvojicah sta slavili Kitajki - Čing Tjan in Junlej Žao. Srebro je pripadlo Japonkama Mizuki Fudži in Reiki Kakivi, Rusinji Valerija Sorokina in Nina Vislova pa sta z bronom svoji domovini priborili prvo badmintonsko medaljo v zgodovini olimpijskih iger.

Svetovni rekord Rossijeve
Ameriška strelka Jamie Lynn Gray je zmagala z malokalibrsko puško v trojnem položaju. Z izidom 691,9 kroga je za štiri kroge premagala Srbkinjo Ivano Maksimović, v predtekmovanju pa je s 592 krogi postavila tudi olimpijski rekord.

Italijanka Jessica Rossi je bila najboljša v trapu. Zlato medaljo je osvojila v velikem slogu, saj je zgrešila le enega od 100 strelov in z 99 zadetki postavila svetovni rekord. Ta je bil doslej v lasti Slovakinje Zuzane Stefečekove (96), ki je bila tokrat srebrna (93).

Zlate britanske kolesarke
Kanadčanka Rosannagh MacLennan je osvojila zlato kolajno na prožni ponjavi, srebro in bron pa sta odšla na Kitajsko.

Ekipno preizkušnjo v zasledovanju na 3.000 m so dobile britanske kolesarke Dani King, Joanna Rowsell in Laura Trott. S časom 3:14,051 so izboljšale tudi lastni svetovni rekord.
Kitajke najboljše z mečem
Kazahstanec Ilja Iljin je postal olimpijski zmagovalec v dviganju uteži v kategoriji do 94 kilogramov. Dvignil je kar 418 kilogramov (185, 233).

Kitajska ženska ekipa si je priborila zlato medaljo z mečem. V finalu so z 39:25 premagale Južno Korejo. V boju za tretje mesto so bile Američanke šele po podaljšku z 31:30 boljše od Rusinj.