Jernej Damjan je najboljši rezultat v letošnji sezoni dosegel na prvi tekmi novoletne turneje, ko je končal na 7. mestu. Foto: EPA
Jernej Damjan je najboljši rezultat v letošnji sezoni dosegel na prvi tekmi novoletne turneje, ko je končal na 7. mestu. Foto: EPA

Damjan, ki se je pred sezono podal na samostojno pot, se po finančni injekciji ne ubada več s tem, kako bo pokril sezono, ki ga bo stala okoli 20.000 evrov. Samostojne poti ne obžaluje, saj se je v tem času veliko naučil.

Z Nikkolo sta se ujela
"Resda sem včasih obenem na pol tajnica, a v tem letu sem se ogromno naučil tudi za življenje po aktivni karieri. Nabral sem veliko neprecenljivih izkušenj. Skoki so pač tako specifičen in tehnično zahteven šport, da moraš človeku, ki te trenira, zaupati stoodstotno in verjeti v to, kar ti reče. Če to kemijo najdeš pri trenerju, kot sem jo sam pri Nikkoli, se moraš tega držati," je dejal 26-letni Ljubljančan.

Olimpijske igre v pravem trenutku
Olimpijske igre so pred vrati. S kakšnimi občutki odhaja v Vancouver? "Sam menim, da zimske olimpijske igre v Vancouvru ne bi mogle priti v boljšem trenutku in komaj že čakam, da grem tja. Ta čas se namreč odlično počutim in sem šele zdaj končno našel prave občutke. Prej sem se vse preveč 'ubadal' s tem, kako bom izpeljal sezono," je dobre volje Damjan, za katerega bodo igre v Vancouvru po Torinu 2006 njegove druge v karieri. "Želim si le, da bi tja prišel sproščen, da bi užival v skokih, dlje pa ne razmišljam. Upam, da bom dobro nastopil," je dejal skakalec, katerega življenjski moto je, da "z nasmehom prideš čez vse težave".

Seveda pa z Vancouvrom sezone še ni konec. Sredi marca ga čaka še svetovno prvenstvo v poletih v Planici.