Sredin trening so morali zaradi megle prekiniti po 42 tekmovalcih. Foto: EPA
Sredin trening so morali zaradi megle prekiniti po 42 tekmovalcih. Foto: EPA
Lindsey  Vonn
Lindsey Vonn je včeraj šokirala z novico o poškodbi. Foto: EPA

Oba treninga bosta na sporedu danes ob 18.30. Sredin moški trening je končalo le 42 od skupno 87 tekmovalcev. Olimpijska pravila določajo, da morajo za veljavni uradni trening vsi tekmovalci progo presmučati na isti dan. Tekmo v smuku pa lahko izvedejo le, če so vsi opravili vsaj en trening.

To je naša edina možnost za izvedbo treningov, preden nas spet zajame naslednja vremenska fronta,” je dejal direktor tekmovanj pri Mednarodni smučarski zvezi Günther Hujara. Moški bodo trening smuka izvedli na malce prirejeni progi. Start bo na običajnem mestu, cilj pa malce pod startom slalomske proge. Ženske bodo smučale po zanje načrtovani progi. Slovenske barve na treningu smuka bodo zastopali Andrej Šporn, Andrej Jerman, Rok Perko, Andrej Križaj in Aleš Gorza, pri dekletih pa Tina Maze in Maruša Ferk.

Vonnova se že počuti bolje
Potem ko je na včerajšnji tiskovni konferenci za pravo paniko med ameriškimi novinarji poskrbela kraljica hitrih disciplin Lindsey Vonn, iz njenega tabora prihajajo spodbudnejše novice. Prva zvezdnica med alpskimi smučarkami ni trenirala od prejšnjega tedna, ko si je na treningu slaloma v Avstriji poškodovala desno golenico. Zaradi hudih bolečin je najprej postavila pod vprašaj celo nastop na olimpijskih igrah.

Na desni nogi ima precej hudo udarnino. Na začetku je bilo videti kar dramatično. Toda Lindsey je dejala, da se stanje izboljšuje, da je že dve tretjini bolje, kot je bilo. Je tekmovalka z izjemno voljo. Povsem je že osredotočena na tekmovanja. Gotovo bo na nedeljski superkombinaciji že 100-odstotna. Tako za zdaj ni sprememb v načrtu treningov in tekem. Vsako jutro sproti se bomo odločali, kako naprej,” je dejal glavni zdravnik ameriške smučarske ekipe Bill Sterett.