Šue Šen in Hongbo Žao sta osvojila prvo zlato medaljo za Kitajsko v konkurenci športnih parov. Foto: EPA
Šue Šen in Hongbo Žao sta osvojila prvo zlato medaljo za Kitajsko v konkurenci športnih parov. Foto: EPA
Tae Bum Mo
Tae Bum Mo je v tekmi, polni prekinitev in negodovanja številnih tekmovalcev, uspel ohraniti popolno zbranost. Foto: EPA
Organizatorji so imeli ogromno težav. Odpovedale so kar tri "rolbe". Foto: EPA

Bron sta osvojila svetovna prvaka Aljona Savčenko in Robin Szolkowy. Nemcema so se pred 14.200 gledalci zašibila kolena, saj sta delala napake, Szolkowy je tudi padel. Za zlato medaljo sta se s fenomenalnima nastopoma med seboj pomerila para iz Kitajske, ki med športnimi pari pred Vancouvrom še ni imela zlatega olimpijskega odličja.

Šen Šue in Žao Hongbo sta bila na zadnjih igrah v Torinu bronasta. Ruski drsalci so v konkurenci športnih parov osvojili vse zlate medalje od iger v Innsbrucku leta 1964 naprej. Tokrat so ostali brez medalje, Juko Kavaguti in Aleksander Smirnov sta zasedla četrto mesto.

Korejec si je v kaosu pridrsal najlepše darilo
Tae Bum Mo
je novi olimpijski prvak v hitrostnem drsanju na 500 metrov. Korejec je za 21. rojstni dan v tekmi, polni zmede, po dveh nastopih ugnal Japonca Keičira Nagašimo in Džoija Kata.

Prireditelji so imeli ogromno težav z izplejavo tekmovanja. Pokvarila sta se oba stroja za urejanje ledu na stezi. Tudi tretji stroj, ki so ga pripeljali iz delavnice, ni deloval in prva vožnja je bila prestavljena kar za 90 minut. Tekmo, ki si jo je ogledal tudi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacques Rogge, bi prireditelji zaradi tehničnih težav skoraj odpovedali. Iz strojev je namreč nenadzorovano uhajala voda, kar je povzročalo valovit led.

Posredovati je moral celo predsednik Mednarodne drsalne zveze Ottavio Cinquanto, saj so se Nizozemci protožili zaradi neregularnih pogojev. V drugem teku so bili pogoji neizenačeni, saj je imelo 19 tekmovalcev iz prvega teka kar 90 minut več za regeneracijo.

Po polovici v vodstvu Hüfnerjeva
Nemci so za zdaj razred zase v sankanju. V moškem enosedu so osvojili zlato in srebro. Po dveh vožnjah pri ženskem enosedu vodi Tatjana Hüfner. Dvakratna svetovna prvakinja ima le pet stotink naskoka pred Avstrijko Nino Reithmayer, ki je bila najboljša v prvi vožnji, druga Nemka Natalie Geisenberger pa zaostaja 11 stotink. Zanimiv bo tudi boj za bron, saj tekmovalke med tretjim in petim mestom loči le sedem stotink.

Po petkovi smrtni nesreči gruzijskega sankača Nodarja Kumaritašvilija na treningu so se prireditelji odločili, da bodo skrajšali tudi žensko progo. Ženske začenjajo s štartnega mesta, ki je bilo predvideno za mladince.

Kanada in Švedska sta se že uvrstili v polfinale ženskega hokejskega turnirja.

Umetnostno drsanje, športni pari: 
1. ŠEN/ŽAO KIT 216,57
2. PANG/TONG KIT 213,31
3. SAVČENKO/SZOLKOWY NEM 210,60

Hitrostno drsanje, 500 m (M):

1. T.-B. MO J. KOR 69,82
2. K. NAGAŠIMA JAP 69,98
3. D. KATO JAP 70,01

Deskarski kros (M):
1. S. WESCOTT ZDA
2. M. ROBERTSON KAN
3. T. RAMOIN FRA
...
24. R. ROGELJ SLO

Smuk (M):
1. D. DEFAGO ŠVI 1:54,31
2. A.-L. SVINDAL NOR +0,07
3. B. MILLER ZDA 0,09

15 km prosto (M):
1. D. COLOGNA ŠVI 12:46,3
2. P. PILLER COTTRER ITA +24,6
3. L. BAUER ČEŠ 35,7

10 km prosto (Ž):
1. C. KALLA ŠVE 24:58,4
2. K. ŠMIGUN VÄHI EST +6,6
3. M. BJÖRGEN NOR 15,9