Pa jo ima - novo olimpijsko kolajno! Foto: Reuters
Pa jo ima - novo olimpijsko kolajno! Foto: Reuters
Tina Maze
Črnjanka je Sloveniji priborila 11. kolajno na zimskih olimpijskih igrah. Foto: EPA
Tina Maze
Mazejevo zdaj čaka še zadnji nastop, in sicer na petkovem slalomu, na katerem sama potiho upa še na eno kolajno. Ji bo uspelo? Foto: EPA
Tina Maze, Viktoria Rebensburg in Elizabeth Görgl
Šopek najboljših deklet v veleslalomu - Tina Maze, Viktoria Rebensburg in Elizabeth Görgl. Foto: EPA

26-letna Črnjanka je po sredini prvi vožnji zasedala odlično peto mesto, dan pozneje pa je v drugem teku nastopila odlično in zaostala le za Viktorio Rebensburg, ki jo je ugnala za pičle štiri stotinke sekunde. Po tekmi je Tina, ki je razumljivo žarela od sreče, opravila intervju za Radio Slovenija, vprašanja pa ji je postavljal Aleš Smrekar.


Tina, iskrene čestitke! Trpeli smo z Vami ob tej finalni vožnji. Bili smo presrečni, ko se je pokazala srebrna kolajna. Kakšni so Vaši prvi občutki?
Tekma je bila neverjetna. Težko je bilo tekmovati v teh pogojih, ki so se ves čas spreminjali. Borila sem se po svojih najboljših močeh in dala vse od sebe. To je enkratna olimpijada!

V zgornjem delu ste začeli malce zaspano, v spodnjem pa ste odlično nastopili. Kako bi recimo secirali tole vožnjo?
Težko je secirati. Napadala sem od štarta do cilja. V srednjem delu sem začela šele smučati, tako kot znam. Proga je bila zares uničena. Največ sem izgubila na ravninskem delu, kjer je bilo ogromno lukenj. Tam občutki res niso bilo najboljši. Toda ne glede na to, v žepu imam zdaj dve kolajni in sem presrečna!

Je kaj grenkega priokusa zaradi tistih štirih stotink? Pred tekmo ste dejali, da upate, da se vam bodo stotinke iz superveleslaloma povrnile na današnji tekmi. Pa očitno še vedno nagajajo.
Ne morem reči, da nagajajo. Stotinke so del športa. V prid so mi bile, glede na to, da so bile avstrijke po prvi vožnji veliko boljše. Seveda pa sem šla na zmago in ne na drugo mesto. Mogoče je malo grenkega priokusa, ampak saj ni pomembno.

Je bilo težko danes do štarta?
Ne, ni bilo težko. Bilo mi je v redu. Vedela sem, da sem močna in da sem dobro pripravljena. Ni bilo nobene težave.

Prav tako jo je v ciljni areni ujela še Polona Bertoncelj s TV Slovenija.

Tina Maze, iskrene čestitke! Verjetno ste zelo zadovoljni ...
Ja, zelo sem zadovoljna in vesela tega rezultata. Dve medalji na olimpijskih igrah, to je nekaj neverjetnega, enkratnega. Končno so se mi stvari poklopile, tako kot sem upala. Res škoda teh štirih stotink, ki so mi zmanjkale za zmago, ker mislim, da sem bila sposobna to nadoknaditi. Proga je bila sicer zelo težka in uničena, ampak kar je, je. Jutri odpeljem še slalom, potem pa se bomo poveselili skupaj.

Kako težko je bilo v cilju čakati na zadnje štiri tekmovalke?
Zelo težko! Pravzaprav nisem mogla verjeti, da ostale tako popuščajo. Vedela sem, da jim bo, tako kot meni, težko tekmovati. Vidilo se je, koliko so izgubljale ostale v primerjavi z mano.

Ste tokrat videli navijače ob prihodu v cilj?
Ja, danes sem takoj pogledala proti navijačem in jih videla. Z veseljem sem jim pomahala.

Pa še napoved za jutrišnji slalom?
Jutri pa na zmago!