Filip Flisar si je z dobro letošnjo sezono priboril nastop na XXI. zimskih olimpijskih igrah. Foto: Grega Stopar
Filip Flisar si je z dobro letošnjo sezono priboril nastop na XXI. zimskih olimpijskih igrah. Foto: Grega Stopar
Saša Farič
Saša Farič je pred sezono veljala za eno izmed slovenskih adutinj za odličja. Foto: Peter Perunovič

Od Slovencev je do točk prišla le Saša Farič, ki ji v letošnji sezoni ne gre po načrtih. Tokrat ni imela priložnosti, da popravi 24. mesto, ki ga je dosegla v kvalifikacijah. V svetovnem pokalu je s 65 točkami na 21. mestu.

Flisar potrdil tudi normo MOK-a
Še slabše so se v kvalifikacijskih bojih odrezali moški predstavniki, saj se nihče ni uvrstil v finale. V svetovnem pokalu je z 29 točkami Filip Flisar 30., kar pa je še pomembneje - na kakovostni lestvici je 40. To je zaradi dejstva, da je pred njim več Švicarjev, Avstrijcev in Kanadčanov, kot jih sme nastopiti na olimpijskih igrah, dovolj, da poleg norme Olimpijskega komiteja Slovenije izpolni tudi mednarodno normo za nastop v Vancouvru. Rok za izpolnitev olimpijskih norm je 18. januar.

Dvojna kanadska zmaga
Pri ženskah je prvo zmago v sezoni dosegla Kanadčanka Kelsey Serwa, druga je bila vodilna v svetovnem pokalu Francozinja Ophelie David, tretja pa skupno drugouvrščena, Kanadčanka Ashleigh McIvor. Tudi Serwin rojak Christopher Delbosco je zmagal prvič v sezoni, drugi je bil Čeh Tomaš Kraus, tretji pa Francoz Ted Piccard. v svetovnem pokalu še naprej vodi Švicar Michael Schmid, ki je bil tokrat peti.

Do olimpijskih iger čakata smučarje prostega sloga še dve tekmi v Severni Ameriki: 20. 1. v kanadskem Blue Mountainu in 24. 1. v ameriškem Lake Placidu.