Mitja Petkovšek je v Cottbusu izvedel težjo vajo. Foto: EPA
Mitja Petkovšek je v Cottbusu izvedel težjo vajo. Foto: EPA

Izhodiščna ocena njegove vaje je bila 16,500 točke, za nastop pa je prejel oceno 15,525 točke. Zmagal je Francoz Yann Cucherat (15,675) pred Uzbekistancem Antonom Fokinom (15,550).

Petkovšek je bil s svojim nastopom zelo zadovoljen, saj je po dolgem času na tekmi spet preizkusil težjo različico sestave na bradlji, s katero je bil leta 2009 drugi na evropskem prvenstvu v Milanu. "Po dolgem času sem spet nastopil s težjo vajo, a tudi tokrat mi ni uspela tako lepo kot mojemu največjemu evropskemu tekmecu Cucheratu. A zadovoljen sem, saj sem naredil res brezhibno vajo, a žal z velikimi težavami pri seskoku. Komajda sem se rešil padca. Mislim, da se mi danes dodatno tveganje pri izvedbi težje vaje ni poplačalo, saj mi je na koncu zmanjkalo moči in sem naredil res obupen seskok," je povedal 33-letni Petkovšek.

Že v soboto je tretje mesto na konju z ročaji zasedel Sašo Bertoncelj. Prihodnji teden pa dvanajst najboljših telovadcev in telovadk sveta čaka nastop na svetovnem pokalu kategorije A v dvorani Bercy v Parizu. Od Slovencev imata neposredno pravico nastopa med elito Petkovšek in Bertoncelj, prireditelji pa so povabili tudi Gregorja Saksido (krogi), a še okreva po poškodbi, zato bo najbrž ostal doma.