Damir Dugonjić je prvi adut slovenske ekipe. Foto: BoBo
Damir Dugonjić je prvi adut slovenske ekipe. Foto: BoBo

V slovenskem taboru največ pričakujejo od četverice Damir Dugonjić, Emil Tahirovič, Matjaž Markič in Robi Vovk na 100 prsno, predvsem Dugonjić pa ima z letošnjim dosežkom iz ZDA možnosti za finale, če mu uspe nov najboljši letošnji izid, pa je v igri tudi za najvišja mesta.

Bolezen vzame nekaj odstotkov moči
"Največ se pričakuje od prsačev, ne glede na poškodbo Anje Čarman in Anje Klinar. Upam, da jim bo čim bolje uspelo v vodi in da bomo prebili led. Kar se Damirja tiče, upam, da težave ne bodo preveč vplivale na njegov nastop. Vemo pa, da je plavanje vzdržljivostni šport in da ti taka bolezen lahko vzame pet in več odstotkov moči, izidi tukaj pa bodo zelo zgoščeni in desetinka lahko pomeni zelo veliko," napoveduje slovenski selektor Roni Pikec.

Anja Čarman imela okrnjene treninge
Po prijavljenem izidu je med kandidati za vidno uvrstitev tudi Anja Klinar na 400 mešano. Ob njej bo v tej disciplini nastopila tudi Neža Marčun, ki bo nastop izkoristila kot ogrevanje za poznejše nastope v prsnem slogu. Podobno kot Dugonjić ima težave z zdravjem tudi Anja Čarman, ki bo nastopila na 200 hrbtno. A je prepričana, da bo adrenalin opravil svoje in da bo lahko nastopila po najboljših močeh. Skrbi jo sicer, koliko pripravljenosti in hitrosti je izgubila zaradi treh tednov omejenih treningov, ko je čakala na zdravniške diagnoze o poškodbi.

Prvi dan bodo podelili štiri komplete medalj
Za ogrevanje pred glavno disciplino na 200 delfin bo prvi dan na 50 delfin nastopil tudi Robi Žbogar, Jana Karla Petriča pa čaka nastop na 400 prosto. V ponedeljek bodo prireditelji razdelili štiri komplete medalj: na 400 prosto za moške, 400 mešano za ženske in v obeh štafetah 4 x 100 prosto.