Urban Praprotnik vabi, da preizkusite meje svoje vzdržljivosti. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Urban Praprotnik vabi, da preizkusite meje svoje vzdržljivosti. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

"Tek bomo poskušali držati v tempu blizu 6 minut na kilometer. To velja za ravninski del. Med tekom pa bomo večkrat, za krajši čas, tam nekje minuto ali dve, hodili. To bo bistveno podaljšalo naš domet popotovanja in hkrati omogočilo, da se skupina ne bo preveč razvlekla. Tistim hitrejšim se bosta ta hitrost teka in vmesni odseki hoje zdeli na začetku morda nepotrebni. Vendar naj poudarim, da je zelo koristno, da že na začetku teka varčujemo moči za njegov zaključek. Na vsakih 4 do 5 kilometrov poti bomo imeli okrepčevalnico z vodo, sadjem ter s sladkimi in slanimi prigrizki. Z energijo za tek torej ne bomo imeli težav," je povedal tekaški trener Urban Praprotnik, ki organizira popotovanje.

Zbor bo ob 6. uri na parkirišču Tivoli v Ljubljani. Pridružite se lahko na celotni trasi ali se odločite za določen del poti. Udeležence bo spremljal kombi, v katerem bo okrepčilo in vsa oprema tekačev. Okrepčevalnice si bodo sledile na približno 5 kilometrov. Cena za tiste, ki bodo tekli vse do Logarske doline, je 30 evrov. Kdor bo zraven do 30 km, bo plačal 15 evrov, do 50 km pa 20 evrov.

Trasa: Ljubljana-Podgorica-Domžale-Vir-Homec-Duplica-Kamnik-Stahovica-Črnivec-Kranjski rak-Podvolovjek-Podveža-Luče-Solčava-Logarska dolina.

Za prevoz nazaj v Ljubljano se bodo tekači med seboj naknadno uskladili.