Jezersko ponuja tek na smučeh v neokrnjeni naravi. Foto: Primož Šenk
Jezersko ponuja tek na smučeh v neokrnjeni naravi. Foto: Primož Šenk

Tako nam je povedal Marko Meško, predstavnik TIC-a Jezersko, ko smo ga v deževnem ponedeljkovem dopoldnevu vprašali, kakšne so razmere na njihovih tekaških progah. Začele so se namreč zimske počitnice in kar nekaj je takšnih, ki nočejo na alpske smuči, ampak užitke raje iščejo na tekaških. Jezersko se zdi prava izbira za ljubitelje narave.
"Gre za eno najlepših prog v Sloveniji. Obiskovalci, to so tekači, ki so bili že po vsej Evropi, so navdušeni. Tudi biatlonec Klemen Bauer je rekel, da gre za vrhunsko progo, ker je zelo dinamična, ima vzpone in spuste, tekač pa je ves čas obdan z gorami. Z novim teptalcem snega je kakovost prog zelo visoka, na izhodišču tekaških poti pa je postavljena tudi informacijska tabla; vsak dobi podatke, kje so proge," se je pohvalil Meško, ki se zaveda, da je kraj še vedno preveč odvisen od naravnega snega:
"Manjka zasneževanje, ampak - morda se bomo s tem lahko pohvalili že naslednje leto. Danes sicer v zgornjem delu sneži, v spodnjem dežuje. A proga bo zdržala, je pa res, da je ob tem vremenu podlaga mehkejša. K sreči v sredo spet pričakujemo večjo količino snega."
Da boste obveščeni, kako je z vremenom in s progami na Jezerskem, priporočamo, da pred odhodom preverite njihovo stran na Facebooku "Tekaške proge Jezersko", pod novico, ki je pravkar berete, pa je na voljo tudi video z živo sliko z Jezerskega.