Še dva meseca, pa boste lahko preverili, kakšna je vaša tekaška forma. Foto: www.kraskimaraton.com
Še dva meseca, pa boste lahko preverili, kakšna je vaša tekaška forma. Foto: www.kraskimaraton.com

"Želimo čim bolj zmanjšati uporabo plastične embalaže. Pripravljemo novost, ki naj ostane skrivnost, seveda pa ni skrivnost, da na meniju ostaja tradicionalna jota," je za MMC povedala vodja prireditve Barbara Jerič in se "pohvalila", da bodo na 10-kilometrski razdalji tekači tekli po zelo lepi trasi:

"Štart v Sežani bo za vse ob 11. uri, nato pa bodo po enem kilometru polmaratonci zavili proti Lipici, tisti, ki bodo tekli na 10 km, pa bodo šli skozi Živi muzej Krasa. Že jeseni so tam tekli na Tekaškem pozdravu in so bili vsi navdušeni. Trasa gre skozi gozd, kjer so naravne znamenitosti. Del poti je makadamski, ampak je pot lepo urejena."

Kot je že v navadi, bodo prijave sprejemali, dokler ne bo število vplačanih prijav doseglo 3000. Trenutno je prijavljenih okrog 2400 tekačev. Številni so do 17. januarja izkoristili cenejšo prijavo (26 evrov), tisti, se prijavijo od 18. januarja do 14. februarja, pa morajo plačati 35 evrov štartnine.

Vreme je trenutno naklonjeno tekačem, saj se nihče ne more pritoževati, da je za tek premrzlo. Se morda prireditelji Malega kraškega maratona bojijo, da bi zima vse nadomestila marca ali aprila? "Upajmo, da ne. Saj smo imeli že lani precej zimsko vreme in je bilo nekaj dežja in nekaj snega."