V Športnem centru Millenium je z Markom Balohom, ki je prevozil 620 kilometrov, kolesarilo 125 kolesarjev. Foto: Organizatorji
V Športnem centru Millenium je z Markom Balohom, ki je prevozil 620 kilometrov, kolesarilo 125 kolesarjev. Foto: Organizatorji

V družbi Marka Baloha, enega najboljših ultrakolesarjev na svetu, ki je prevozil 620 kilometrov, je za dober namen pedale poganjalo 125 kolesarjev. Sobna kolesa v Športnem centru Millenium v BTC-ju so bila v pogonu 24 ur brez predaha. Svojo srčnost in dobroto so pokazali tudi znani obrazi: Tina Trstenjak, Nejc Žnidarčič, Luka Rupnik, Sašo Bertoncelj, Mitja Petkovšek, Alen Dimic, Teja Belak, Žiga Šilc, Rok Klavora, Luka Kišek, Rok Čuček, kolesarke iz BTC Cityja in kolesarji iz Roga.

V zbiralni akciji so obiskovalci dogodka zbrali več kot 500 kilogramov hrane z daljšim rokom uporabe, ves izkupiček pa je namenjen humanitarni organizaciji Anina zvezdica.

Letošnji kolesarski podvig je sledil uspešni desetletni tradiciji organizacije dogodka in presegel pričakovanja tako z vidika odziva obiskovalcev kot količine zbrane hrane. Zadovoljstvo z uspešno izvedbo dogodka in pozitivnim vzdušjem je pojasnil Marko Baloh, idejni vodja in glavni akter dogodka: "Kolesarstvo vsekakor združuje, ko pa naše druženje pušča tudi dobrodelne sledi, smo lahko še posebej veseli in ponosni. Naraščajoča udeležba zavzetih obiskovalcev, športnikov in znanih osebnosti na tem dogodku dokazuje, da nas je vedno več tistih, ki želimo pomagati pomoči potrebnim. In končno, zadovoljstvo prejemnikov zbrane hrane vsako leto osmišlja tradicionalno dobrodelno kolesarjenje."