Po 20 km plavanja je bil Matej Markovič razumljivo že zelo utrujen. Foto: MMC RTV SLO
Po 20 km plavanja je bil Matej Markovič razumljivo že zelo utrujen. Foto: MMC RTV SLO
Matej Markovič
Kolesarski del podviga je Markoviča vodil od Portoroža do Murske Sobote in nazaj. Foto: MMC RTV SLO

Ekstremist je v sredo opoldne v Kopru skočil v vodo in tako začel do zdaj svoj najtežji podvig v življenju. V 72 urah bo preplaval, prekolesaril in pretekel Slovenijo. Prva 'etapa', 20-kilometrsko plavanje od Kopra do Portoroža, je trajala slabih šest ur.

Muri pomagal zadnjo tretjino plavalne etape
"Kar težko je bilo, tri četrtine poti so me spremljali večji valovi in sem se namatral. Mi je pa Muri (smučarski demonstrator Sandi Murovec, eden izmed ambasadorjev) na zadnjem delu poti pomagal in tako je za menoj uspešno prvi del podviga."

Dež ni pokvaril razpoloženja
Ko se je Matej Markovič preoblekel in okrepčal s hrano, je že sedel na kolo in se iz Kopra odpeljal proti Ljubljani in Murski Soboti. Čeprav ga je velik del noči pral dež, to ni pokvarilo razpoloženja in celotna ekipa, ki ga spremlja ter diha skupaj z njim, pravi, da ima Matej neverjetno veliko energije.

Tudi predsednik bo Mateju stal ob strani
Na koncu bo jekleni športnik tekel od Portoroža (mimo Ljubljane in Bleda) na vrh Triglava. Pri 72-urnem ultramaratonu (brez ene same ure spanca) mu bodo pomagali številni znani Slovenci, tudi predsednik Borut Pahor.

Kako pomagati?
Tudi vi se lahko pridružite akciji in pošljete SMS na številko 1919, s ključno besedo SRCESLOVENIJI5. S tem boste namenili pet evrov za nakup šolskih potrebščin, ki jih bo med socialno ogrožene družine razdelila fundacija Anina Zvezdica.