Vedno več Slovencev se zaveda pomena rekreacije. Foto: MMC RTV SLO
Vedno več Slovencev se zaveda pomena rekreacije. Foto: MMC RTV SLO

RTV Slovenija v letu, ko radio praznuje 85-letnico, televizija pa 55-letnico, prvič za gledalce, poslušalce in spletne uporabnike pripravlja tematsko obarvan teden, posvečen rekreaciji. Pripravili smo izbor programskih vsebin za vse generacije, tako najmlajše kot tudi najstarejše, za bolj in tudi tiste manj aktivne, predstavili pa bomo tudi vadbene programe za invalide in nosečnice.
Se spomnite telovadca Tomaža?
V oddajah bomo gostili strokovnjake, ki bodo svetovali, kako se lotiti rekreacije, kakšna je zdrava rekreacija za vsakega posameznika, na kaj mora biti pozoren pred športnimi dejavnostmi, kakšna je pravilna prehrana ... Na 1. programu Radia Slovenija so zjutraj gostili trenerja, ki je poslušalcem predstavil konkretne vaje, pred tem pa slišali posnetek legendarne rekreacije pod taktirko Staneta Ureka in telovadca Tomaža.

Bi šli bosi na Triglav?
Pestro bo ves teden do nedelje, ko si bomo na TV Slovenija lahko ogledali dokumentarni film o bosonogi hoji in se bomo spraševali, ali bi si upali bosi povzpeti na Triglav. Veseli bomo, če boste gledalci, poslušalci in bralci oddali tudi svoje nasvete za zdravo, aktivno življenje.

Za uvod "nori" tekač Dušan Mravlje
Predvsem pa - storite nekaj zase. Časi, ko so postrani gledali tekače, češ, mar nimajo drugega dela, so minili. Vsi se zavedamo, da v službi preveč sedimo in je zato gibanje zelo pomembno. Bodite aktivni z nami! Za uvod tematskega tedna si na MMC-ju preberite intervju z Dušanom Mravljetom, ki je v karieri pretekel 300 tisoč kilometrov, te dni pa je na knjižne police prišla njegova knjiga Tek, moja norost.

Kaj še pripravljamo?
Do konca tedna boste lahko med drugim prebrali tudi pogovore z najbolj pozitivno naravnanim tekaškim trenerjem v Sloveniji (torek), s strokovnjakom za vegansko prehrano (sreda) in z osebnim trenerjem v fitnesu (četrtek). Športna zveza Ljubljana vas bo (seveda ne le ta teden, ampak tudi v prihodnje) obveščala o rekreativnih prireditvah (preverite koledar) in vam svetovala, kako se lotiti vadbe.