Robert Jeglič, ki je prejšnjo nedeljo tekel na maratonu v Kobeju na Japonskem, pravi, da maraton pooseblja življenje:
Robert Jeglič, ki je prejšnjo nedeljo tekel na maratonu v Kobeju na Japonskem, pravi, da maraton pooseblja življenje: "42 km trpljenja za nekaj sekund hedonizma v cilju." Foto: Facebook

Robert Jeglič je na Ljubljanskem maratonu odtekal že pet pravih maratonov, tokrat pa ga je sreča popeljala na Japonsko, kjer je bil 15. novembra, kot kaže, edini Slovenec na štartu: "Glede na uradni bilten sem bil edini udeleženec iz Slovenije. Zahvala velja Asicsu in Intersportu, ki sta mi s pomočjo nagradne igre omogočila udeležbo na Kobe 2015 maratonu," je povedal 42-letni Kamničan, ki je za dobrih 42 km potreboval dobre tri ure in pol:

"Kar solidno sem odtekel, saj sta vročina in visoka vlaga onemogočili boljši rezultat. Bilo je 27 stopinj, vlažnost pa 80-odstotna. Največjo krizo sem imel med 23. in 30. kilometrom, k sreči pa so bile ob progi godbe na pihala, skupine z bobni in samuraji z zastavami. Nepopisen občutek, ko tisoče Japoncev občuduje tvoj tek in kriči gambore (bori se), v spominu pa mi bodo ostale tudi starejše zenske, ki so se ob pogledu na mojih 196 cm osupljivo prijela za odprta usta."

Robertovi veliki želji sta odteči še maraton v New Yorku ali Berlinu. Do takrat bo v spominu nosil edinstveno japonsko avanturo: "Nepozabna izkušnja, doživeti in videti svet, ki je popolnoma drugačen.