V sredo bodo v okviru evropskega tedna športa predstavili šport starejših. Foto: Goran Rovan
V sredo bodo v okviru evropskega tedna športa predstavili šport starejših. Foto: Goran Rovan

Namen dogodka je spodbujati gibanje in šport na vseh ravneh. Zadnja raziskava Eurobarometra o športu in telesni dejavnosti je namreč pokazala, da skoraj 60 odstotkov državljanov Evropske unije le redko ali nikoli ne telovadi ali se ukvarja s športom. V tednu športa bo Komisija usklajevala dogodke in dejavnosti po vsej Evropi.
Pestro dogajanje v Ljubljani je za Minute za rekreacijo (avtorica oddaje na Radiu Slovenija je Uršula Majcen) Žiga Černe s Športne zveze Ljubljana opisal takole: "Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije. Pri nas jo vodi in koordinira Olimpijski komite Slovenije. Del evropskega tedna športa bomo izvedli tudi v Ljubljani. Od 7. do 12. septembra bomo organizirali prireditev: Razgibajmo Ljubljano - teden športa."

Kakšen je program? "V ponedeljek začnemo z dnevom odprtih vrat ljubljanskih športnih objektov. V torek nadaljujemo z zdravstvenimi nasveti pred Hišo športa in meritvami fizioterapevtov. V sredo bomo predstavili šport starejših, v četrtek šport v podjetjih, v petek bomo pripravili mini olimpijado, na kateri pričakujemo med 350 in 400 prvošolcev, v soboto pa bo med 9. in 18. uro pred Hišo športa in na Bregu zaključni del prireditve, kjer se bo predstavilo okrog sto društev in drugih organizacij. Vljudno vabljeni, da nas obiščete in se pozanimate, kam na vadbo v Ljubljani."