Pripravljeni? Organizatorji Športnega vikenda Ljubljanica vse rekreativce vabijo z neuničljivo tekačico Heleno Žigon. Foto: Športni vikend Ljubljanica Facebook
Pripravljeni? Organizatorji Športnega vikenda Ljubljanica vse rekreativce vabijo z neuničljivo tekačico Heleno Žigon. Foto: Športni vikend Ljubljanica Facebook

Športni vikend Ljubljanica se vrača v Ljubljano. Glavna prizorišča dogajanja bodo na istih lokacijah kot lani, na Prešernovem in Kongresnem trgu, prvič pa bodo dogajanje gostili Ljubljanski grad, Golovec in Špica.

V petek, 5. septembra, se bo začelo s teki povodnega moža. Ti so netekmovalne narave, brezplačni in namenjeni najmlajšim, ki bi se radi preizkusili ter svoje tekaške sposobnosti pokazali pred starši in prijatelji. Najmlajšim bo dovoljena pomoč staršev.

Novost je Urbani gladiator Ljubljane. V Celju se je v gladiatorstvu preizkusilo kar 600 udeležencev, zdaj pa boste imeli vsi priložnost, da tekmujete še v Ljubljani. Dogodek, katerega osrednji namen je zdrava zabava ob ekipnem premagovanju proge, ki poteka mimo pomembnih kulturnozgodovinskih točk, se bo začel v soboto, 6. septembra, ob 10. uri. Udeleženci lahko izberejo med tremi trasami različnih dolžin: 6 km, 10 km in 15 km. Posebno zanimive bodo ovire ob Ljubljanskem gradu, na Prešernovem in Kongresnem trgu, ob kipu Emonca ter pri rimskem vodnjaku. Pričakujejo okrog tisoč udeležencev, ki bodo sestavljali 2-, 3-, 4-, 5- in 10-članske ekipe.

Vrhunec tridnevne prireditve bo v soboto, 6. septembra, ob 20.00, ko se bo začel 5. Nočni tek Ljubljanica. Tekači se bodo s starta na Prešernovem trgu podali na 5, 10 in 21 kilometrov dolgo traso nočnega tekaškega spektakla. V tem času so ljubljanske ulice polne dogajanja, poletna noč, sijoče luči in pozitiven adrenalin pa imajo svojevrsten čar, ki zaznamuje sklepni dogodek nočnih tekov.

V sklopu Športnega vikenda Ljubljanica ste v nedeljo, 7. septembra, vabljeni še na kolesarski maraton, ki je namenjen vsem generacijam. Odločite se lahko za Mali maraton Ljubljanica v dolžini 35 km in Veliki maraton Ljubljanica v dolžini 80 km. Oba kolesarska maratona imata tudi letos start in cilj na Prešernovem trgu v Ljubljani.