Matej Markovič bo z ultratriatlonskim podvigom spet zbiral denar za socialno ogrožene družine. Foto: MMC RTV SLO
Matej Markovič bo z ultratriatlonskim podvigom spet zbiral denar za socialno ogrožene družine. Foto: MMC RTV SLO
Matej Markovič
Matej Markovič je prvi del trilogije začel danes ob 9. uri v Luciji. Foto: Twitter

Tokratna akcija poteka pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. Projekt je lani zbral več kot 20 tisoč evrov, s katerimi so nakupili šolske potrebščine, Anina zvezdica pa jih je nato razdelil otrokom v stiski.

Letos pričakujejo še večji odziv. Vsak lahko pomaga, in sicer tako, da prispeva pet evrov s SMS-sporočilom SRCESLOVENIJI5 na 1919 ali deset evrov s SRCESLOVENIJI1 na 1919.Tudi letos bodo denar porabili za nakup šolskih potrebščin, morebiten presežek sredstev pa bo šel za nakup hrane in plačilo položnic pomoči potrebnim družinam.

Glavni pobudnik projekta, ultratriatlonec Matej Markovič, je misijo začel danes ob 9. uri s skokom v morje v marini v Luciji, nato pa se po 30 km plavanja do Debelega rtiča usedel na kolo. Obkrožil bo Slovenijo, kar pomeni približno 960 kilometrov. Po kolesarskem cilju v Luciji se bo z ekipo odpravil v Ljubljano, kjer bo začetek 250 kilometrov dolgega tekaškega dela.

"Progo smo oblikovali tako, da bomo s tekom mimo Škofje Loke, Žirov, Logatca, Cerknice, Malega Loga, Velikih Lašč, Ivančne Gorice, Litije in Domžal, zarisali polno srce. Sklepna postaja bo znova Ljubljana, kjer bomo v soboto, 22. avgusta, s skupnim tekom po Poti spominov in tovarištva, tudi slavnostno končali letošnji podvig. Na zaključni tek vabim vse prijatelje teka, podpornike in ambasadorje projekta Srce Sloveniji, ki jih je iz dneva dan več," je povedal Markovič.

Štart skupnega teka z Matejem Markovičem bo v soboto, 22. avgusta, ob 9. uri, v BTC-ju pred Toyota Centrom.

Podrobnosti o teku so na www.srcesloveniji.si.