Začenja se sezona ulične košarke. Foto: KZS
Začenja se sezona ulične košarke. Foto: KZS

Organizatorji, ki so v primerjavi s preostalimi turnirji po Sloveniji poskrbeli za super ugodno prijavnino, ki znaša le 15 evrov, poleg košarkarskih užitkov pod grajskim gričem na Stritarjevi ulici obljubljajo tudi dobro družbo, sprostitev in zabavno druženje. Ob športnih užitkih bo s svojimi rimami razgreto ozračje stopnjeval tudi raper Zlatko.
Najboljše ekipe bodo za svoj trud pod obročem bogato nagrajene. Najboljša trojica vsakega kvalifikacijskega turnirja – po prestolnici bo karavana gostovala še v Novem mestu (27. junij), v Piranu (11. julij) ter v Laškem (18. julij), bo v dar prejela vstopnice za pripravljalne tekme moške članske košarkarske reprezentance Slovenije.
A to še ni vse. Zmagovalce turnirjev poleg tega čaka tudi odhod na letošnji EuroBasket v Zagreb, kjer bodo lahko v živo navijali za izbrance selektorja Jureta Zdovca.
Sobotno košarkarsko druženja ob Tromostovju bo potekalo med 10. in 23. uro. Ker bodo priložnost dobili rekreativni igralci, vabljeni tudi tisti, ki po spletnih forumih radi kritizirate slovenske košarkarje.