Ovire na trasah so gladiatorjem pognale kri po žilah. Foto: MMC RTV SLO
Ovire na trasah so gladiatorjem pognale kri po žilah. Foto: MMC RTV SLO
Urbani gladiator bo naslednjič (17. maja) gostoval v Celju. Foto: MMC RTV SLO

Po jutranji megli je mesto v trenutku, ko se je prva ekipa drznih gladiatorjev ob 11. uri pogumno zapodila blatni dogodivščini naproti, obsijalo sonce. Deževna sobota je ravno prav razmočila teren, tako da so bile trase res prava blatna poslastica. Herkulsko motivirani udeleženci so imeli na izbiro tri različno dolge in zahtevne trase: krajša je merila 8 km, srednja dobrih 12 km, daljša trasa že celih 16 km. Ovire na trasah so sicer čilim in postavnim gladiatorjem vendarle pognale kri po žilah. Ker pa so jih premagovali tako, da so drug drugemu pomagali, to ni bila prevelika težava.

Visoko so gladiatorji skakali v zrak pri preskakovanju ognja, pošteno so si zavihali rokave pri plezanju čez steno in pri prevračanju gum. V roke so pljunili pri nošenju vreč in prevračanju hlodov, vse sile so napeli pri hoji s hoduljami. Nič se niso obotavljali, ko se je bilo treba plaziti po blatu, pa tudi takrat, ko je bilo treba prečkati reko, niso vihali nosu, ravno nasprotno. Prav posebno doživetje sta bili drči, prava veselica pa je bil raftarski most. Na koncu je tekmovalce čakala še gladiatorska arena.

Direktor prireditev Urbani gladiator Nino Cokan je bil z odzivom v Domžalah zelo zadovoljen: "Odziv je bil res fantastičen - velika udeležba, pozitivna energija, nasmejani obrazi. To je dokaz, da delamo dobro, hkrati pa znak, kako velikega pomena sta v današnjem hitrem tempu življenja sprostitev in rekreacija, še posebej če ja ta polna smeha in poteka v družbi najboljše ekipe, najboljših prijateljev. Da plujemo v pravi smeri, potrjuje tudi udeležba 10-članske županove ekipe."

Naslednja postojanka Urbanega gladiatorja je Celje - mesto, kjer je vzklila ideja o dogodku in kjer se je lani maja tudi začela pisati gladiatorska zgodba, organizator pa si je prislužil tudi posebno priznanje za najbolj izvirno prireditev, ki mu ga je podelila Športna zveza Celje. Zatem lahko blatno avanturo pričakujemo še v Mariboru, Vrhniki, Laškem, Kamniku in nato še v Logarski dolini, Ljubljani in na Polzeli.