Foto: Reuters
Foto: Reuters

Že 150 minut zmerno intenzivne vadbe tenisa (ali 75 minut visokointenzivne) na teden zmanjša tveganje za srčno-žilne bolezni, sladkorno bolezen in debelost. Kdor igra tenis tri ure tedensko, za več kot 50 odstotkov zniža verjetnost za srčne bolezni.

Danska raziskava Copenhagen City Heart Study (opravljajo jo od leta 1976) celo trdi, da se močno podaljša tudi pričakovana življenjska doba, in sicer za skoraj desetletje. V raziskavi je sodelovalo 8577 ljudi, pri katerih so 25 let spremljali njihove življenjske navade. Pri tistih, ki so igrali tenis, je bila pričakovana življenjska doba daljša za 9,7 leta, pri igralcih badmintona za 6,2 leti, pri ljubiteljih nogometa za 4,7, kolesarjenja za 3,7, plavanja za 3,4 in teka za 3,2 leta.

Igranje tenisa izboljša mentalno osredotočenost, reakcijski čas in agilnost. Tenis igralca prisili, da ostane pozoren, kar ohranja možgane dejavne, to pa ima vsesplošne koristi. Pomemben dejavnik je tudi socialna interakcija – igralci tenisa se seveda več družijo, kar pozitivno vpliva na zdravje.