Celjani so gladko dobili finale. Foto: Aleš Fevžer
Celjani so gladko dobili finale. Foto: Aleš Fevžer
Luka Žvižej
Luka Žvižej je postal najboljši igralec zaključnega turnirja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Celjani pričakovano do pokalne lovorike
Celjani ubranili pokalni naslov

Celjani, branilci naslova, so večino dela na poti do skupne zmage opravili že v polfinalu, ko so z 29:28 izločili Gorenje.

V finalu se je Sviš v prvem polčasu (9:12) dobro držal, nato pa so mu pošle moči in Celjani so ušli na deset golov prednosti, s čimer je bilo vseh dvomov konec.

Najboljši strelec turnirja je bil Gašper Marguč, najboljši vratar Matevž Skok, najboljši posameznik turnirja pa je postal Luka Žvižej.

Gašper Marguč: "Ta lovorika mi ogromno pomeni. V državnem prvenstvu nimamo več veliko možnosti, zelo smo si želeli osvojiti lovoriko. Igrali smo doma. Včeraj smo naredili ogromno nalogo. Danes v prvem polčasu ni bilo lahko, malo smo bili živčni, v drugem polčasu se je odprlo in smo zasluženo zmagali."

Sebastian Skube: "Mislim, da je bilo najpomembnejše delo narejeno včeraj. Tista tekma je bila na vrhunski ravni, današnja malo slabša. Čustveno smo prazni po včerajšnji tekmi, ampak smo zelo veseli za ta pokal."

Gregor Pekolj: "Neverjetno smo zadovoljni. S samo uvrstitvijo sem smo bili presenečeni, da smo prišli v finale, je pa to nekaj zgodovinskega, neverjetnega. Tega se bomo še dolgo spominjali. Občinstvo je bilo prekrasno, to te še malo podžge, da zdržiš do konca, ker smo bili že res izmučeni."

Velenjčani so v tekmi za tretje mesto s 35:29 premagali Trimo.

POKAL SLOVENIJE (M)

ZAKLJUČNI TURNIR, Celje (Golovec)

Finale:
CELJE P. L.
- SVIŠ Ivančna Gorica
31:16 (9:12)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Mlakar 3, Marguč 5, Žuran 1, Razgor 1, Skube, Poteko 1, Skok, Miklavčič, Slišković 3, Zelenović 3, Žabič 1, Mačkovšek 3, Žvižej 5, Lekai 3, Janc 2.

Sviš Ivančna Gorica: Marjanovič, Polak, Zidar, Potokar 3 (3), Zavodnik 1, Muhovec 1, S. Stopar, Pekolj 3, Bučar, Kalabić, Slapničar, Marinčič 1, Sašek 2, G. Stopar 1 (1), Sendelbah 1, Tomšič 1.

Sedemmetrovke: 0/0; 4/6
Izključitve: 4 min; 6 min
Za 3. mesto:
Trimo Trebnje - GORENJE
29:35 (15:17)

Celjani pričakovano do pokalne lovorike
Celjani ubranili pokalni naslov