Organizator igre Uroš Zorman bo kljub zameri do Mira Požuna pomagal Sloveniji na januarskem evropskem prvenstvu. Foto: EPA
Organizator igre Uroš Zorman bo kljub zameri do Mira Požuna pomagal Sloveniji na januarskem evropskem prvenstvu. Foto: EPA

Potem ko na zadnji prvenstveni tekmi leta 2006 nisem odigral tako, kot bi po mnenju vodstva moral, sem dobil denarno kazen, ki je bila za slovenske razmere velika, odtrgali so mi namreč zadnji dve plači. Na enem od dopisov, s katerimi sem bil obveščen o kazni, je bil podpisan tudi trener Miro Požun.

Vid Kavtičnik
Vid Kavtičnik (na sliki med ogledom četrtkove tekme Evrolige med Unionom Olimpijo in Prokom Treflom) si želi, da bi novinarji pustili pri miru igralce, da se normalno pripravljajo na evropsko prvenstvo. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Pajovič
Aleš Pajovič se je odrekel reprezentančnemu dresu in dal prednost družini. O načinu menjave selektorja nima dobrega mnenja. Foto: EPA
Še o rokometnih zdrahah

"Ni sporna menjava, saj se te dogajajo vsak dan, ampak način in čas. Tega ne odobravam. Toda odločitev je bila sprejeta, tako da jo moram upoštevati in iti dalje," je pogovor za MMC začel 27-letni "legionar", ki si kruh služi pri Ciudad Realu.

"Na delu" je bil celjski lobi
Kako si razlaga tako hitro in povrhu še neutemeljeno menjavo Kamenice? "Vsi vemo, da so ga najprej odžagali v Celju. Očitno gre za velike zamere, zato je moral oditi še s selektorskega mesta. Nočem nobenega napadati, ampak druge razlage ni. V podrobnosti pa se ne želim spuščati," je razmišljal Ljubljančan.

Slabi trenutki zasenčili dobre
Prvi organizator igre slovenske reprezentance je v nadaljevanju dal jasno vedeti, da o Požunu nima najboljšega mnenja. Zakaj pravzaprav gre, ko pa sta skupaj pokorila Evropo? "S Požunom sva sodelovala dve leti in pol. Skupaj smo osvojili Ligo prvakov, kar je bil izjemen uspeh, saj tega ni nihče pričakoval. Tudi če s Ciudad Realom osvojim še pet naslovov, to ni isto, prvič je vedno nekaj posebnega. To so bili lepi trenutki, a žal so na koncu prišli slabi, ki so zasenčili dobre."

Odpustil in pozabil ne bo
Podrobnosti? "Potem ko na zadnji prvenstveni tekmi leta 2006 nisem odigral tako, kot bi po mnenju vodstva moral, sem dobil denarno kazen, ki je bila za slovenske razmere velika, odtrgali so mi namreč zadnji dve plači. Na enem od dopisov, s katerimi sem bil obveščen o kazni, je bil podpisan tudi trener Miro Požun. To me je prizadelo, počutil sem se, kot da bi mi zarinil nož v hrbet. Sploh zato, ker je iz kluba takrat odhajal tudi on. Tega ne bom niti pozabil niti odpustil," je kar vrelo iz Zormana, ki je nato dodal: "Ne vem sicer, pod kakšnimi okoliščinami je to podpisal, ampak na papirju je bil njegov podpis. Zato je moje mnenje o Požunu pač takšno. Po drugi strani pa verjamem, da je lahko zelo dober človek."

Starih stvari ne bo pogreval, saj gre za Slovenijo
Se mar zaradi Požuna odpoveduje reprezentanci? "Ne. Igral bom, ker ne gre zanj, ampak za nas, za navijače, za narod in za Slovenijo. Junija sem artroskopijo kolena in rehabilitacijo prestavil za tri tedne, samo da sem nastopil v kvalifikacijah proti Makedoniji. Moji nameni so jasni, želim pomagati v dobrobit slovenskega rokometa. Sem profesionalec, zato starih stvari ne bom pogreval," je končal otrok Slovana, ki se v Slovenijo vrača 24. decembra.

Za komentar burnega dogajanja smo povprašali tudi nekatere druge slovenske rokometaše, ki nastopajo v tujini. Za razliko od Zormana so bili (razumljivo) precej bolj zadržani v svojih izjavah.

Kavtičnik želi malo miru
"Nisem na poziciji, da bi govoril o teh zadevah. Jaz vedno z veseljem igram v reprezentanci, ker mi je čast nastopati zanjo. Menjava ne more vplivati na moj odnos do igranja za Slovenijo. Z vsemi sem imel dobre odnose in jih bom imel tudi naprej. Želel bi pa še reči, da bi bilo lepo, če bi novinarji pustili pri miru igralce, da se normalno pripravljamo na evropsko prvenstvo," je na koncu sedmo silo ošvrknil član Kiela Vid Kavtičnik.

Lubej: Miro mi nikoli ni storil nič slabega
"Nimam kakšnega posebnega komentarja. Kar so naredili, so naredili. Ko bodo razložili zakaj, bomo komentirali. Midva z Mirom imava v redu odnos, saj mi nikoli ni naredil nič slabega," pa je navrgel "pivot" španske Antequere Zoran Lubej.

Pajovič dal prednost družini
Aleš Pajovič, ki je do konca leta posojen Kielu, se je že pred časom odločil, da ga v reprezentanci za evropsko prvenstvo ne bo. Menjava selektorja ni spremenila njegove odločitve. "Jaz sem rekel že Kamenici, da se ne bom odzval vabilu za Norveško, saj se želim posvetiti družini. Pred tremi dnevi sem enako povedal tudi Požunu. Dogajanje sem spremljal po internetu in mislim, da je bilo narejeno povsem neprofesionalno. Vse se je začelo v medijih, medtem ko odgovorni niso nič vedeli. To ne vpliva dobro na ekipo."

Vugrinec: Smešno in žalostno
Najkrajši od vseh je bil član Portland San Antonia Renato Vugrinec: "Presenetili ste me, najraje ne bi nič odgovoril. Edino kar lahko rečem je, da je vse skupaj smešno, a hkrati žalostno."

Reprezentanca naj bi se prvič zbrala v polni postavi 26. decembra. Evropsko prvenstvo na Norveškem bo potekalo med 17. in 27. januarjem 2008. Nasprotniki Slovenije v skupini A so Hrvaška, Poljska in Češka.

Aleš Vozel

Potem ko na zadnji prvenstveni tekmi leta 2006 nisem odigral tako, kot bi po mnenju vodstva moral, sem dobil denarno kazen, ki je bila za slovenske razmere velika, odtrgali so mi namreč zadnji dve plači. Na enem od dopisov, s katerimi sem bil obveščen o kazni, je bil podpisan tudi trener Miro Požun.

Še o rokometnih zdrahah