Najnevarnejši Nemec je 'bombarder' Lars Kaufmann, ki je bil s sedmimi goli najučinkovitejši tudi proti Poljakom. tudi na Foto: EPA
Najnevarnejši Nemec je 'bombarder' Lars Kaufmann, ki je bil s sedmimi goli najučinkovitejši tudi proti Poljakom. tudi na Foto: EPA
Selektor Heiner Brand je v Nemčiji tarča številnih kritik. Foto: EPA
Miha Žvižej je proti Švedom dosegel štiri zadetke. Foto: EPA
Noka Serdarušić nemški rokomet pozna do obisti. Foto: Reuters

Seveda je najbolj znamenita tekma med tekmecama v finalu EP-ja izpred šestih let v Ljubljani, nazadnje pa so Nemci slavili v lanskih kvalifikacijskih obračunih za letošnji zaključni turnir v Avstriji, ko so slavili tako v Celju kot Hamburgu.

Po zlati kolajni na svetovnem prvenstvu pred domačimi gledalci leta 2007 Nemčije ni več v samem svetovnem vrhu. Na EP-ju na Norveškem pred dvema letoma je bila četrta, na olimpijskih igrah v Pekingu deveta, lani na SP-ju na Hrvaškem pa peta.

Nemci gradijo ekipo za London 2012
Nemški selektor Heiner Brand je začel graditi okostje ekipe za olimpijske igre v Londonu 2012, tako da je zbral 16 enakovrednih igralcev, zaradi poškodb pa se je moral odpovedati Pascalu Hensu in Sebastianu Preissu. Za nameček se je na tekmi proti Poljski poškodoval še Stefan Schröder, za katerega je prvenstvo v Avstriji že končano.

Igra Nemcev ni na pričakovani ravni, kar je potrdila tudi torkova tekma proti Poljski, ki je slavila s 27:25. Težave so bile vidne že na pripravljalnih tekmah. Na prvi tekmi so Nemci premagali Avstrijo s 30:29, z Islandijo pa doživeli dva precej gladka poraza (28:32 in 29:33).

Škof: Odločala bo obramba
V naši vrsti se zavedajo, da je Nemčija pred današnjo tekmo ranjeni lev, ki po sinočnjem porazu nujno potrebuje dve točki. "Nemčija je opravila generacijsko zamenjavo, ne glede na to pa gre za zelo dobro in kakovostno reprezentanco, ki se vseskozi spogleduje z evropskim rokometnim vrhom. Odločala bo obramba, več možnosti za zmago pa ima ekipa, ki bo v napadu naredila manj tehničnih napak," pravi vratar Gorazd Škof.

Kavtičnik: Morali bomo "gristi vseh 60 minut"
Vid Kavtičnik
napoveduje: "Če želimo spraviti Nemce na kolena, bomo morali proti njim vseh šestdeset minut igrati tako, kot smo zadnjih dvajset proti Švedski. Današnji nasprotniki ne bodo čakali na naše napake, ampak bodo "grizli" skozi celotno tekmo. Prepričan sem, da bomo tudi mi tekmo začeli precej manj živčno kot proti reprezentanci Švedske, proti kateri pa smo kljub vsemu pokazali, da smo se sposobni najmanj enakovredno kosati tudi s tako močnimi nasprotniki. To, da imamo manj kot 24 ur časa za regeneracijo in pripravo na tekmo z Nemci, pravzaprav ne pomeni ničesar, kajti vse reprezentance imajo približno enake pogoje."

M. Žvižej: Cilj je jasen - zmaga!
Miha Žvižej
je bojevito razpoložen: "V vsakem primeru bosta naša živčnost in nesproščenost na tekmi proti nemški reprezentanci manjša, kot je bila na uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Švedski. Proti Švedom smo se znebili bremena in pritiska, ki ga prinaša uvodna tekma na velikem tekmovanju, tako da smo zdaj povsem osredotočeni na Nemce. Od prvega trenutka moramo zaigrati udarno in borbeno, kajti naš cilj je jasen in ga ne skrivamo - zmaga! Vsi se sicer dobro zavedamo, kako močna in kakovostna je reprezentanca Nemčije, toda sposobni smo priti do novih točk, ki bi nam že zagotovili napredovanje v drugi krog."

DANAŠNJI SPORED, 2. krog

SKUPINA C
Ob 18.30:
SLOVENIJA - NEMČIJA (prenos na TVS 2)

Ob 20.30:
POLJSKA - ŠVEDSKA

SKUPINA D
Sreda ob 18.15:
ČEŠKA - FRANCIJA

Ob 20.15:
MADŽARSKA - ŠPANIJA