Slovenci lovijo preboj na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Avstriji. Foto: EPA
Slovenci lovijo preboj na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Avstriji. Foto: EPA
Luka Žvižej
Luka Žvižej je bil tokrat najbolj razpoložen rokometaš v slovebnski vrsti. Izraelce je zmlel predvsem v drugem polčasu, skupaj pa je dosegel 10 golov. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci v 2. polčasu povozili Izraelce

Po izjemno slabem prvem polčasu, ki so ga sicer varovanci Mira Požuna dobili z 20:17, a prikazali slabo igro v obrambi, Izraelcem pa celo dovolili, da preidejo v vodstvo, so veliko bolje zaigrali v drugem delu. S hitrim delnim izidom 5:0 so se povzpeli na razliko +8 (25:17), Izraelci pa so prvi zadetek v drugem polčasu vknjižili šele v 36. minuti.

Odločala bo tekma z Belorusijo
Slovenija je tako tik pred uvrstitvijo na šesto zaporedno evropsko prvenstvo, oziroma osmo v času samostojne države. Zaradi poraza Belorusov proti Nemcem lahko naši reprezentantje v Minsku celo izgubijo, a ne za več kot 11 golov..

Pori ni več selektor ženske reprezentance
Primoža Porija,
ki se mu pogodba izteče 30. junija, bo na klopi članske reprezentance zamenjal Hrvat Ivica Rimanić. "Reprezentanca potrebuje zrelo in izkušeno osebnost za uresničitev zelo ambicioznih rezultatskih ciljev, seveda pa je tudi Pori svoje delo opravil vrhunsko," je predlog, da nov selektor postane Rimanić utemeljil predsednik rokometne zveze Franjo Bobinac. 52-letni Rimanić je bil pred tem trener romunske ženske ekipe Oltchim Valcea, Slovenijo pa bo vodil že na sredozemskih igrah v Pescari.

Požuna je ob Zdarvljici stisnilo pri srcu
"V prvem polčasu so nas Izraelci presenetili z agresivno obrambo in učinkovitim napadom. V tem delu nismo igrali tako kot smo pričakovali, kar je vneslo nekaj živčnosti v ekipo. Ob polčasu smo se dogovorili, da zaigramo agresivneje v obrambi. To je botrovalo našim hitrim nasprotnim napadom in številnimi lahkimi goli, s čimer smo si priigrali visoko prednost. V nedeljo nas čaka težka tekma v Minsku in upam, da bomo z zmago potrdili uvrstitev na EP. To je bila moja zadnja tekma pred domačimi občinstvom, ob Zdravljici me je stisnilo pri srcu. Upam, da bom z zmago v Belorusiji končal svojo selektorsko kariero," je po srečanju povedal selektor Miro Požun.

Kvalifikacije za EP 2010, 7. krog:
SLOVENIJA
- IZRAEL
40:27 (20:17)

L. Žvižej   10 (3)  Pomeranz    5 (2) 
Zorman 5 Luzon 4
Gajič 5 Abramovič 3
Skube 4 (1) Birnbaum 3
Natek 4 Matalon 3
M. Žvižej 3 Avraham 3
Cehte 3 Langlieb 3
Dobelšek 2 Mattatija 2
Mlakar 2 Nathan 1
Kavaš 1
Bilbija 1

Sedemmetrovke: 4/8 2/2
Izključitve (min): 4 min 10 min

NEMČIJA - BELORUSIJA 38:27 (18:12)
Lestvica:                              
NEMČIJA 7 7 0 0 +90 14 točk
SLOVENIJA 7 5 0 2 +68 10
BELORUSIJA 7 4 0 3 +24 8
IZRAEL 7 2 0 5 -28 4
BOLGARIJA 8 0 0 8 -154 0

Na EP, ki bo januarja 2010 v Avstriji,potujeta prvi dve reprezentanci.
A. B.   
Slovenci v 2. polčasu povozili Izraelce