Jovanka Radičević je dosegla šest golov. Foto: www.alesfevzer.com
Jovanka Radičević je dosegla šest golov. Foto: www.alesfevzer.com

Tekma se je začela z odličnimi obrambami na obeh straneh, Ana Gros je šele v tretji minuti dosegla prvi gol na tekmi, pozneje se je izkazalo, da je bilo to edino vodstvo krimovk na tekmi. Romunke so namreč s tremi zaporednimi goli povedle s 3:1.

Romunke v devetih minutah dale devet golov
Gostiteljicam je uspelo trikrat izenačiti (4:4, 8:8, 9:9), sicer pa so bile ves čas v zaostanku. V zaključku prvega polčasa je šepalo predvsem v obrambi, igralke v belem so tako v zadnjih devetih minutah dosegle devet golov in na odmor odšle s prednostjo štirih golov (19:15).

Drugi polčas se je začel dinamično, Jovanka Radičević je zadela dvakrat zapored, natančna je bila še Tamara Mavsar in razlika je bila le še 18:19, a to ni pomagalo veliko, saj so igralke iz Bukarešte zadele trikrat zapored in razlika je spet zrasla na štiri gole.

Dvakrat na -1, a preobrata ni bilo
V zaključku tekme so se krimovke še dvakrat približale na gol zaostanka (25:26, 27:28), a dokončnega preobrata jim ni uspelo narediti. Pri slovenskih prvakinjah je bila najbolj navdihnjena Gros, ki je zadela kar desetkrat, pri Romunkah pa je blestela slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie (osem golov).

Lani razlika znašala 12 golov
Tekma je vendarle pokazala napredek, saj je Bukarešta lani v tekmah za preboj v četrtfinale dvakrat premagala Slovenke, in sicer s skupnim izidom 60:48.

Ana Gros z desetimi goli ni uspela preprečiti prvi poraz Krima

Liga prvakinj, 5. krog

Skupina A:
KRIM MERCATOR − BUKAREŠTA 29:31 (15:19)

Krim Mercator: Arenhart 1, Vojnovič, Pandžić, Radičević 6 (2), Stanko, Gros 10, Zaadi 1, Mavsar 2, A. Abina, N'Diaye, Gutirrez Bermejo, Varagić, Horaček 3, Ngombele 1, Brnović 5, Grbić.

Bukarešta: Moreschi, Hosu, Mihai, Arntzen 6 (3), Grojseels 2 (2), Neagu 5, Smits 1, Jauković 1, Friis 3, Omoregie 8, Dindiligan, Jensen Ostergaard 2, Kobyinska 3, Pasztor, Ailncai.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 2 (2), Bukarešta 6 (5).

Izključitve: Krim Mercator 2, Bukarešta 2 minuti.


METZFERENCVAROS 24:19 (11:11)

GLORIA BISTRITA − PODRAVKA VEGETA 25:29 (7:13)

NYKOBINGSTORHAMAR 28:33 (17:16)

Lestvica

Evropski pokal: Slovo Ajdovk ...
Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine pa so izpadle iz Evropskega pokala. Na povratni tekmi drugega kroga so doma izgubile proti praški Slavii s 26:29 (9:16). Ekipa iz Vipavske doline je pred tednom dni v češki prestolnici klonila s 30:34.

Ajdovke so vse možnosti za napredovanje zapravile v prvi polovici tekme, ko so jih tekmice iz Prage zasenčile v vseh prvinah igre. Po zaostanku sedmih golov so v nadaljevanju zaigrale bolje, v celoti pa niso bile kos tekmicam. Pri Mlinotestu je bila najučinkovitejša Nuša Fegic z osmimi goli. V gostujoči ekipi pa je blestela Simona Schreibmeirova s 13 zadetki.

... in Litijank
Rokometašice iz Litije pa so na povratni tekmi istega pokala doma izgubile proti češkemu Kynžvartu s 23:30 (9:14) in prav tako izpadle. Zasedba iz osrednje Slovenije je pred tednom dni v Chebu klonila z 22:32.

Obe tekmi sta minili v absolutni prevladi rokometašic iz mesta ob češko-nemški meji. Pri ekipi iz Litije sta bili na povratni tekmi najučinkovitejši Špela Bajc in Jelena Gavrilović, ki sta dosegli po pet golov.