Roman Pungartnik in  Dejan Perić sta letos znova združila moči v Celju. Foto: Slavko Kolar
Roman Pungartnik in Dejan Perić sta letos znova združila moči v Celju. Foto: Slavko Kolar
Matevž Skok
Matevž Skok je do zdaj branil v Velenju. Foto: MMC RTV SLO
Florijani
Bodo celjski navijači Florijani letos zadovoljni s predstavami svojih ljubljencev? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ker so lani v državnem prvenstvu zasedli "le" tretje mesto, bodo "pivovarji" v Evropi tekmovali v Pokalu pokalnih zmagovalcev. V celjskem klubu bodo 30. avgusta na izredni skupščini po marčevskem odstopu Toneta Turnška dobili tudi novega predsednika. Ambicij ne skrivajo, tako novi trener Vladan Matić kot (pričakovani) novi kapetan Dejan Perić pa pravita, da bodo spoštovali vse tekmece na čelu s Cimosom Koprom in Gorenjem, a da se bodo na vsaki tekmi borili za zmago.

Vrniti celjski rokomet na mesto, ki mu pripada
"Vsaka letošnja zmaga bo posvečenega našemu nesrečnemu nesojenemu soigralcu Marinku Kelečeviću, ki je umrl v prometni nesreči nekaj ur pred odhodom v Celje. Sicer pa sem z dosedanjim delom priprav zadovoljen, ekipa dela dobro, fantje so prišli dobro pripravljeni. V ponedeljek odhajamo na dva pripravljalna turnirja v Nemčijo, kjer bomo skušali ekipo čim bolj uigrati. Svojo formo bomo skušali stopnjevati do začetka DP-ja 10. septembra," je povedal Matić, ki ima tudi novega pomočnika Stanka Anderluha.

Perić, zdaj že nekdanji član Veszprema, je dodal: "Vsak v ekipi se mora zavedati, da je pomemben, vsak ima svojo vlogo, končna beseda pa je vedno trenerjeva. Obljubim, da bomo naredili vse, da rokomet v Celju vrnemo na mesto, ki mu pripada in kjer je že bil v preteklosti."

Višina proračuna ostaja neznanka
V dvorano Zlatorog so poleg vratarskega veterana prišli trije novinci - še en vratar Matevž Skok (do zdaj Gorenje), Rok Žuran (Ormož) in Nemanja Zelenović (Crvena zvezda). V ekipo se je vrnil tudi posojeni igralec Borut Mačkovšek, ki je v pretekli sezoni igral v Mariboru. Direktor kluba Roman Pungartnik ni hotel razkriti številk o proračunu v novi sezoni, je pa dejal, da bodo pokrili vse obveznosti, ki jih imajo, in da bodo z njim konkurenčni tudi drugim slovenskim klubom.

"Odločitev za ponovno nastopanje v rumeno-modri barvi je bila usklajena z našim glavnim pokroviteljem. Dejstvo, da je v naši ekipi veliko mladih igralcev, mladih Celjanov, ki potrebujejo pomoč navijačev, je to našo odločitev le še olajšalo. Prav je, da vemo, od kod prihajamo in kaj zastopamo, kakšne so vrednote tega mesta in za kaj se borimo," je o novi barvni shemi povedal Pungartnik.